Docent-Onderzoeker Rekenen-Wiskunde & Didactiek

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Waar ga je aan de slag 

De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland, Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen. Je werkt ten behoeve van locatie Leeuwarden   

De Academie Primair onderwijs ondergaat op dit moment een organisatietransitie waarbij de locatie gedachte plaats maakt voor nieuwe thema’s en leerroutes. 

Wat ga je doen 

Kern van de functie docent-onderzoeker/ opleidingsdocent is het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs binnen de opleiding Primair Onderwijs. Daarnaast begeleid en beoordeel je het onderzoekend vermogen van studenten en coach je studenten tijdens hun studieloopbaan inclusief de afstudeerfase. Ook begeleid je studenten tijdens hun werkplekleren in het partnerschap Samen opleiden samen de de schoolopleider. 
Als lid van het team opleiding tot leraar basisonderwijs (pabo) ben je breed inzetbaar. Kennisontwikkeling en valorisatie komen tot stand in samenwerking met het werkveld via het onderwijsconcept van NHL Stenden. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld. Je werkt flexibel vanuit een multidisciplinair team op diverse locaties.  

Profielschets 

Wij zoeken een docent-onderzoeker voor rekenen-wiskunde, die in staat is verder te kijken dan alleen het vak rekenen en wiskunde en aan studenten kan laten zien hoe je rekenen/wiskunde vakoverstijgend kunt inzetten. Wij zoeken iemand die zowel in de specifieke rekencolleges als in de vakoverstijgende onderdelen een inspiratiebron kan zijn voor toekomstige leerkrachten en het werkveld.  

En bovendien: 

 • Over een afgeronde Master beschikt. 

 • Aantoonbaar reken-wiskundig is onderlegd. 

 • Grondige kennis heeft van en ervaring heeft met de rekenwiskundedidactiek in het basisonderwijs. 

 • Bekend is of affiniteit heeft met Design Based Education. 

 • Bekend is met de praktijkcontext van het primair onderwijs. 

 • Ondernemend, organisatiegevoelig en resultaatgericht is. 

 • Ervaring en affiniteit heeft met het begeleiden van studenten op hun leerwerkplek en in hun professionele ontwikkeling.  

 • In staat is om zelfstandig en in teamverband te werken. 

 • Beschikt over een goede Engelse taalvaardigheid. 

 • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft. 

 • Zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden.  

Bij voorkeur ben je in het bezit van de basiskwalificatie didactische (BDB) bekwaamheid. De basiskwalificatie Examinering (BKE)certificaat strekt tot aanbeveling. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract. 

Je krijgt volop de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Je kunt indien gewenst, meteen starten met het volgen van een verdiepingscursus voor (beginnende) docenten rekenen/wiskunde. Het is bespreekbaar de vacature op basis van detachering in te vullen. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende Opleidingsdocent Rekenen-Wiskunde & Didactiek die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV (in één bestand) t.a.v. Berber Greven, teamleider onder vermelding van vacaturenummer 3049 APO. 

Procedure 

Je kunt tot en met 4 december 2022 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 49/50. Gesprekken vinden plaats in Leeuwarden. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen?  

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Berber Greven, teamleider,  telefoon: 06 28 30 33 18. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.