Docent Onderzoeker Pedagogiek

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van Pedagogiek én met affiniteit voor het hoger sociaal onderwijs. Vanuit je rol als docent, waarbij je zelf ook over expertise beschikt binnen het Sociale Domein, draag je bij aan het studiesucces van onze studenten.  

Waar ga je aan de slag 

De Academie Social Studies is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze academie biedt onderwijs aan ongeveer 2000 studenten en kent vanaf september 2018 de bacheloropleidingen en Flexopleiding Social Work en Pedagogiek.  Daarnaast kent de Academie een associate degree Service, Welzijn & Zorg en een masteropleiding Pedagogiek en een masteropleiding Social Work (samen met de Hanze Hogeschool).  

Wat ga je doen 

Als docent verzorg je onderwijs binnen de opleiding Pedagogiek, volgens het didactisch concept van Design Based Education. Je verzorgt trainingen, je coacht en begeleidt studenten tijdens het werken in een atelier (learning community) en begeleidt studenten tijdens het afstuderen. Je denkt mee over curriculumontwikkeling. Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tijdens hun studieloopbaan tot je takenpakket. Je draagt bij aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’ van NHL Stenden.  Als docent heb je een verbindende rol tussen academie, hogeschool en werkveld. 

Naast de werkzaamheden als docent bij de opleiding bestaat de mogelijkheid om onderdelen te vullen bij het kenniscentrum van onze academie. Dit betreffen post-hbo opleidingstrajecten en trainingen in het kader van her-, bij- en omscholing van professionals in het sociaal- en zorgdomein bijvoorbeeld gericht op de intensieve ambulante Gezinsbehandeling. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau.  

Profielschets 

Wij zoeken een docent die: 

  • mastergeschoold is. 

  • een sterke affiniteit heeft met Pedagogiek, de praktijkcontext kent van zorg- en welzijnsprofessionals en bekend is met de transitie in het sociale domein. 

  • goede coaching vaardigheden heeft, collegiaal is en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. 

  • ondernemend, organisatiegevoelig en resultaatgericht is. 

  • de uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn. 

  • ervaring heeft als docent in het HBO en het beschikken over Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid en BKE-certificaat strekken tot aanbeveling. 

Wij bieden je: 

  • Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. 

  • Prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. 

  • Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring schaal 11 (max 5.332,48) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

  • We streven naar een aanstelling voor de duur van een jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Procedure 

Je kunt reageren tot en met 5 december 2022. De gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 12 december en donderdag 15 december.  De functie wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Dorien Maassen onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3052 ASS. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Dorien Maassen, teamleider Pedagogiek  06-55125076.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.