Docent Onderzoeker Muziek

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs bij de Academie Primair Onderwijs én een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?  Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 augustus 2021 voor de Academie Primair Onderwijs, locatie Leeuwarden, een 

Docent Onderzoeker Muziek 

(opleidingsdocent)  

0,6 fte 

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van muziekonderwijs met passie voor het opleiden en ontwikkelen van onze studenten tot professionele leraren.  

Waar ga je aan de slag 
 
De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland, Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen.  

Je werkt ten behoeve van locatie Leeuwarden.    

De Academie Primair onderwijs ondergaat op dit moment een organisatietransitie waarbij de locatie gedachte plaats maakt voor nieuwe thema’s en leerroutes. 

Wat ga je doen 
 
Kern van de functie docent onderzoeker/opleidingsdocent is het uitvoeren en ontwikkelen van colleges Muziek binnen de opleiding tot leraar basisonderwijs. Daarnaast begeleid je studenten op hun leerwerkplek, in hun persoonlijke professionele ontwikkeling, alsmede bij de ateliers en colleges en coach je studenten tijdens hun studieloopbaan. Ook begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en denk je mee in de curriculumontwikkeling vanuit de expertrol als docent. Als lid van het team opleiding tot leraar basisonderwijs (pabo) ben je breed inzetbaar. Verder kan een bijdrage van je worden verwacht in het begeleiden en evalueren van projectenKennisontwikkeling en valorisatie komt tot stand in samenwerking met het werkveld via het onderwijsconcept van NHL Stenden. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld. Je werkt flexibel vanuit een multidisciplinair team op diverse locaties. 

Profielschets: 

  • Je hebt een aantal jaren ervaring als docent Muziek. 
  • Je beschikt over een afgeronde master, bij voorkeur pedagogiek of kunsteducatie. 
  • Je hebt actuele vakkennis en (onderzoeks-)ervaring en je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van kunst en cultuur 
  • Je bent een professional, gericht op het continu verbeteren van het onderwijs en versterken van jouw eigen vaardigheden, je houdt van werken in een team en je beschikt over uitstekende coachingsvaardigheden. 
  • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of je bent bereid deze te behalen; 
  • Je herkent jezelf in de woorden: onderzoekend, inspirerend, ondernemend, doortastend en innovatief. 
  • Je bent bekend met het doen van ontwerpgericht onderzoek en je bent breed inzetbaar voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen en het begeleiden van praktijkgericht onderzoek en projecten. 
  • Je beschikt over een goede Engelse taalvaardigheid. 
  • Je bent bekend met de praktijkcontext van het primair onderwijs en het culturele veld in Friesland. 

Wij bieden je 
 
Wij bieden je een uitdagende werkomgeving met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.845,48 (begin schaal 10 cao HBO) en € 5.026,85 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het is bespreekbaar de vacature op basis van detachering in te vullen. 

Over NHL Stenden Hogeschool 
 
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 
 
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent onderzoeker Muziek die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 24 juni via de sollicitatieknop t.a.v. Berber Greven onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2695 APO. 

Procedure 
 
Je kunt tot en met 24 juni reageren.   

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 26 en 27. Gelet op de corona maatregelen ter bestrijding van COVID-19 kan het zijn dat de gesprekken plaats vinden via Microsoft Teams. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen?   
 
Neem dan contact op met Berber Greven, teamleider, telefoon 06 28 30 33 18. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld