Docent onderzoeker Mobiliteit

Wil jij een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland, én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Word jij onze schakel tussen het onderwijs en het werkveld? Lees dan verder.

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling een:

 

Docent Onderzoeker Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit

0,5 fte

Vanochtend ontving je een leuk bericht. Een opdrachtgever complimenteerde je voor het project dat jouw studenten afgelopen week hebben opgeleverd. Het was niet altijd even makkelijk, maar je weet dat jouw studenten er alles aan gedaan hebben om tot dit resultaat te komen; onderzoek doen, varianten opstellen en de gekozen varianten verder uitwerken en aantrekkelijk visualiseren voor de opdrachtgever en andere belanghebbenden.  De studenten hebben zich enorm ontwikkeld. Groeien en leren, dat is waar het om draait in jouw werk. En hoe mooi is het dat door jouw kennis, expertise, begeleiding, coaching en bovenal jouw passie voor het vak, dit is ontstaan. Dit bevestigt nogmaals dat jouw keuze voor NHL Stenden een goede was. Voor jou zo belangrijke aspecten als vrijheid, dynamiek en veelzijdigheid komen samen in deze functie. En je draagt echt bij aan de ontwikkeling en kwaliteitsborging van het onderwijs.

Over de functie
Je verzorgt het onderwijs voor de studenten Ruimtelijke ontwikkeling. Je kunt onderwijs geven in onderwerpen als verkeersveiligheid, parkeren, verkeerskundig ontwerpen, variantenstudies, openbaar vervoer, mobiliteitsbeleid en de diverse modaliteiten. Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en de organisatie van het derde semester, hierin maken de studenten voor een gemeente een ruimtelijk en mobiliteitsprogramma. In de afgelopen jaren zijn er programma’s gemaakt voor de gemeenten Assen, Alkmaar, Almelo en Lelystad. Je legt contact met de desbetreffende gemeente, onderhoudt contact met de contactpersonen, bewaakt de planning en de uitvoering van het onderwijs. Je verzorgt ook, samen met collega’s, de inhoudelijke begeleiding en beoordeelt de eindresultaten.

Je begeleidt en beoordeelt studenten gedurende hun opleiding bij opdrachten, stages en hun afstudeeropdracht. Ook kun je een bijdrage leveren aan het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Verder onderhoud je contacten met het werkveld voor met name het verkrijgen van passende opdrachten en het inhoudelijk actueel houden van het onderwijs. En na je inwerkperiode word je stagecoördinator.

Je levert een bijdrage aan de onderwijsontwikkeling en -uitvoering voor de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling, beide zijn gebaseerd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’ en in samenwerking met het werkveld en de onderzoeksgroepen. In dit onderwijsconcept worden theorie en praktijk steeds verder geïntegreerd. Het frontaal lesgeven maakt daardoor steeds meer plaats voor het coachen van studenten in een vraag gestuurde leerroute.

Waar ga je werken?
Ruimtelijke ontwikkeling en Civiele techniek vormen samen met Bouwkunde het team Built Environment. Samen tellen de opleidingen ongeveer 320 studenten. Alle drie kennen een eigen en een deels gecombineerd programma. De opleiding Ruimtelijke ontwikkeling kenmerkt zich door de combinatie van mobiliteit en stedenbouwkunde. Na het volgen van een gezamenlijk programma kiezen de studenten in het derde jaar voor een afstudeerrichting. Ze kunnen dan kiezen uit mobiliteit of stedenbouwkundig ontwerpen.

Het team van Built Environment bestaat uit ongeveer 25 collega’s en wordt aangestuurd door Cornelis Wartena. Met dienend leiderschap zorgt deze teamleider voor evenwicht tussen de belangen van NHL Stenden, medewerkers en studenten.

Beschik jij over het volgende?

  • Je bent een deskundige op het gebied van mobiliteit en ruimte met veel praktijkervaring. Je hebt oog voor de gevolgen van verkeerskundige maatregelen voor de kwaliteit van de openbare ruimte.
  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding Mobiliteit (voorheen Verkeerskunde) en minimaal vijf jaar relevante werkervaring bij of voor een gemeente. Een opleiding op masterniveau is een pre.
  • Je bent organisatorisch sterk en kunt zelfstandig werken.
  • Je bent een goede gesprekspartner die het leuk vindt om de contacten binnen de sector en met andere relevante instellingen te onderhouden en hierdoor kansen in het werkveld weet om te zetten naar praktijkopdrachten voor onze studenten.
  • Je hebt veel affiniteit met onderwijs en kunt goed communiceren met studenten; je hebt  belangstelling voor de student.
  • Je bent en blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
  • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bereid deze te behalen.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe docent onderzoeker mobiliteit kunnen zijn.

Wat krijg je van ons?
Het salaris bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het gaat om een functie van 0,5 fte.

Collega Cor vertelt!
In het team Ruimtelijke Ontwikkeling werk je samen met enthousiaste en betrokken collega’s waarin samenwerking centraal staat en de kracht van het team is. Je werkt aan innovatieve oplossingen en onderzoekt nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied ruimtelijke ontwikkeling. En wat is er mooier dan een belangrijke rol te vervullen in zowel de  persoonlijke als professionele ontwikkeling van de young professionals van de toekomst. Het werken met studenten geeft energie en leidt tot positief kritisch ingestelde studenten die enthousiast werken aan leefbaarheid, bereikbaarheid en een klimaatvriendelijke stad en regio. Bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling ga je elke dag opnieuw met nieuwe uitdagingen aan de slag.

Over NHL Stenden Hogeschool
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren. Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Cornelis Wartena (teamleider Built & Environment) en onder vermelding van het vacaturenummer 3103 ATI.

Voor de inhoud of het profiel van de functie kun je contact opnemen met Ria Noordenbos (opleidingscoördinator Ruimtelijke ontwikkeling): 06-28317203.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mathijn Lindstedt (recruiter) op telefoonnummer 06-11223081.