Docent-onderzoeker Chemie en Chemometrie

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van onderzoek & onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van praktijkgericht onderzoek en de verbintenis met het HBO-onderwijs? Ben je de schakel tussen het onderzoek, onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 mei voor de academie Technology and Innovation, afdeling Life Science locatie Emmen een 

Docent-onderzoeker Chemie en Chemometrie

1,0 fte of parttime

Wie zoeken we

We zoeken (een) enthousiaste collega(’s) met kennis en expertise op het gebied van Chemie om ons team tijdelijk te versterken in verband met zwangerschapsverlof van een collega.

Wat ga je doen

Tijdens de opleiding ontwikkelt de student zich tot een innovatieve professional. Jouw rol als docent is studenten te begeleiden tijdens deze ontwikkeling. Je verzorgt onderwijs binnen het vakgebied Chemie. Dit onderwijs bestaat uit het geven van hoorcolleges, werkcolleges en het begeleiden van projecten. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek. Je verzorgt onderwijs met bestaand lesmateriaal. De vacature gaat in voordat de collega met verlof gaat, dus je krijgt een aantal weken de tijd om in te werken en bekend te raken met het materiaal. Daarna word je geacht zelfstandig invulling te geven aan het onderwijs. Op basis van eerdere ervaringen weten we dat het een zwaar pakket is om tijdelijk over te nemen. Het kan zijn dat we, afhankelijk van de reacties die binnenkomen, besluiten de vacature op te splitsen in twee parttime functies.

De vakken die onderdeel uitmaken van je takenpakket zijn:

 • 1 mei – 1 september: lessen voorbereiden, waar mogelijk meedraaien in lopende zaken.
 • Periode 1: wiskunde 1 (jaar 1), analytische chemie 1 (jaar 2), regressie (jaar 2), chromatografie (jaar 2), studieloopbaanbegeleiding (jaar 2 en 3), onderzoeksvaardigheden en diverse projecten (jaar 3)
 • Periode 2: studieloopbaanbegeleiding (jaar 2 en 3) en onderzoeksvaardigheden en diverse projecten (jaar 3).
 • Doorlopend: theoretische ondersteuning van practica in o.a. instrumentele analyse, waarbij je werkbesprekingen voert en feedback geeft op verslaglegging (er is een praktijkinstructeur die zorg draagt voor de uitvoering van de praktijk, maar dit is een samenwerking om aansluiting van theorie en praktijk te garanderen).
 • Doorlopend: stagebegeleiding.
 • Eventueel, afhankelijk van voorgaande ervaring ook deelname aan commissies.

Profielschets

 • Je hebt een relevante, inhoudelijke masteropleiding passend bij het vakgebied Chemie of aanverwant.
 • Je hebt parate kennis van of bent in staat snel in te lezen in analytische chemie, wiskunde, statistiek, chemometrie, op onderdelen in combinatie met theorie en/of projectbegeleiding in het kader van instrumentele analyse.
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring. Onderwijservaring is gezien het tijdelijke karakter een sterke pré.
 • Je beschikt over didactische vaardigheden
 • Je bent geen individualist maar iemand die graag met een team zaken tot stand brengt
 • Je bent oplossingsgericht en hebt een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen
 • Je kan je eigen werkzaamheden goed structureren in een dynamische omgeving
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied
 • Je herkent jezelf in de woorden: communicatief sterk, open-minded, flexibel, ondernemend en analytisch.
 • Je hebt passie voor werken met studenten.

Wij bieden je

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 CAO HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 7 maanden.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent-onderzoeker Chemie en Chemometrie die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV t.a.v. t.a.v Femke Tamminga, Teamleider Life Science, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2578 ATI.

Procedure

Je kunt tot en met 28 februari reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 10 of 11. Gelet op de corona maatregelen ter bestrijding van COVID-19 vinden de gesprekken plaats via Microsoft teams.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Anniek Bruins, docent Chemie, telnr. 06-19270816.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld