Docent-Onderzoeker Chemie / Chemometrie

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct voor de academie Technology and Innovation, afdeling Life Science locatie Emmen 

Docent onderzoeker Chemie / Chemometrie  

0,6 - 1,0 fte van de normbetrekking in overleg 

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van Chemie om ons team tijdelijk te versterken in verband met zwangerschapsen bevallingsverlof van een collega. 

Wat ga je doen 

Tijdens de opleiding ontwikkelt de student zich tot innovatieve professional. Jouw rol als docent is studenten te begeleiden tijdens deze ontwikkeling. Je verzorgt onderwijs binnen het vakgebied Chemie en hebt ook studenten in de klas van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Dit onderwijs bestaat uit het geven van hoorcolleges, werkcolleges en het begeleiden van projecten. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek. Je verzorgt onderwijs met bestaand lesmateriaal. De vacature gaat in voordat de collega met verlof gaat, dus als je snel beschikbaar bent krijg je een aantal weken tot maanden de tijd om in te werken en bekend te raken met het materiaalSamen met de docent ontwikkel je deels ook nog nieuw materiaal voor het komende studiejaar. Daarna word je geacht zelfstandig invulling te geven aan het onderwijs vanaf september. Het onderwijs dat verzorgt moet worden heeft een taakomvang van ongeveer 0,6 fte. Door de Covid-omstandigheden zoeken we ook tijdelijk wat extra versterking. Afhankelijk van hoe flexibel inzetbaar je bent kan de functie tot max. 1,0 fte worden uitgebreid.  

De vakken die onderdeel maken van je takenpakket zijn: 

 • tot 1 september: lessen voorbereiden, waar mogelijk meedraaien in lopende zaken. 
 • Vanaf september verzorgen van theorieonderwijs in de volgende vakken: 
 1. Periode 1: regressie (jaar 2)validatie (jaar 3) en evt. chromatografie (jaar 2) 
 2. Periode 2: validatie (jaar 3) 
 • Doorlopend vanaf septemberstudieloopbaanbegeleiding (jaar 2 en 3), studentbegeleiding onderzoeksvaardigheden in diverse projecten in het vak ‘research en literatuuronderzoek’ (jaar 3) en theoretische ondersteuning van practica in o.a. instrumentele analyse, waarbij je werkbesprekingen voert en feedback geeft op verslaglegging (er is een praktijkinstructeur die zorg draagt voor de uitvoering van de praktijk). Daarnaast doe je ook een deel stagebegeleiding. 
 • Afhankelijk van voorgaande ervaring ook deelname aan commissies of ondersteuning van secundaire processen in het onderwijs. 

Profielschets: 

 • Je hebt een relevante, inhoudelijke masteropleiding passend bij het vakgebied. Chemie/Chemometrie of aanverwant. Een opleiding in de statistiek met sterke affiniteit voor experimenteel onderzoek op het lab zou ook een optie kunnen zijn. 
 • Je hebt parate kennis van of bent in staat snel in te lezen in wiskunde, statistiek, chemometrie, instrumentele analyse. 
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring. Onderwijservaring is gezien het tijdelijke karakter van de vacature een sterke pré. 
 • Je beschikt over didactische vaardigheden en hebt een goed beeld van de specifieke kenmerken van het HBO onderwijs. 
 • Je bent geen individualist maar iemand die graag met een team zaken tot stand brengt. 
 • Je bent oplossingsgericht en hebt een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen. 
 • Je kan je eigen werkzaamheden goed structureren in een dynamische omgeving.  
 • Je herkent jezelf in de woorden: communicatief sterk, open mindedflexibel, ondernemend en analytisch. 
 • Je hebt passie voor werken met studenten! 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van kenniservaring en inzetbaarheidsmogelijkhedentussen de € 2.845,48 (begin schaal 10 cao HBO) en € 5.026.85 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is voor de duur van 8-9 maanden (afhankelijke van de ingangsdatum) ten behoeve van vervanging tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof.  

We kunnen op dit moment geen vervolg garanderen na deze periode, maar de hogeschool is een leuke werkgever met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Deze baan geeft een ervaren kracht uit het werkveld de kans om het onderwijs uit te proberen (mag ook via detachering) of het biedt een starter na een WO opleiding de kans om een netwerk op te bouwen in de opleidingen, onderzoeksgroepen en het bedrijfsleven dat aan ons verbonden is. Bij twijfel altijd reageren! 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent onderzoeker Chemie en Chemometrie die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV t.a.v. Femke Tamminga, Teamleider Life Scienceonder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2578 ATI. 

Procedure 

Je kunt tot en met 16 mei reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 20 of 21. Gelet op de corona maatregelen ter bestrijding van COVID-19 kan het zijn dat de gesprekken plaats vinden via Microsoft Teams. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Femke Tamminga, Teamleider Life Science Emmen, telnr. 06-19281390. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld