Docent onderzoeker Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek Emmen

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs op het gebied van Life Science én een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opdracht van het Hbo?  Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek om team “Life Science Emmen” te versterken met actuele kennis uit het werkveld. 

Wat ga je doen 

Tijdens de opleiding ontwikkelt de student zich tot innovatieve professional. Jouw rol als docent is studenten te begeleiden tijdens deze ontwikkeling. Je verzorgt onderwijs binnen een bacheloropleiding van Life Science Emmen: Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek (BML). Dit onderwijs bestaat uit het geven van theorielessen, werkcolleges/workshops en het begeleiden van projecten. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek. Je begint met bestaand materiaal, maar mag afhankelijk van je werkervaring al snel je eigen expertise gebruiken om het onderwijs door te ontwikkelen op basis van actuele ontwikkelingen in het werkveld. Qua expertise zijn er verschillende opties om het team aan te vullen met jouw eigen werkervaring, bij voorkeur zoeken we iemand met parate en actuele kennis en ervaring uit het werkveld van onze doelgroep (hbo-werkveld) en ben jij breed inzetbaar bij de opleiding Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) 

De context van functie 

De functie valt binnen de academie Technology and Innovation van NHL Stenden in Emmen. Samen met de opleiding Chemie wordt de bacheloropleiding BML verzorgd door één gezamenlijk kernteam van docenten: Team Life Science Emmen. Deze docenten werken nauw samen met de Life Sciences & Technology opleidingen te Leeuwarden Samen wordt er gewerkt aan het verder ontwikkelen van het onderwijsconcept Design Based Education (DBE) en de profilering van de verschillende opleidingen en locaties. In deze functie resorteer je onder een teamcoördinator op locatie en maak je onderdeel uit van het kernteam Life Science Emmen. Je standplaats is Emmen, maar je kan gevraagd worden incidenteel in Leeuwarden aanwezig te zijn voor overleg of samenwerkingsinitiatieven. 

Taken 

Concrete taken in deze functie zijn: 

 • Het zelfstandig verzorgen en (door)ontwikkelen van onderwijs in biologie en medisch laboratoriumonderzoek, zoals: moleculaire biologie, moleculaire technieken, eiwitzuivering, biochemie, bio-informatica. Afhankelijk van de expertise die je meebrengt passen we het vakkenpakket aan. 

 • Daarnaast begeleid je studenten in ateliers, met projectmanagement en onderzoek vaardigheden, in stages en afstudeeropdrachten.  

 • Je zet je netwerk in voor het acquireren van stageplekken. 

 • Je werkt samen met collegas om het niveau en de samenhang van het curriculum te bewaken. 

Profielschets: 

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde master passend bij de studierichting Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of je bent bereid deze te behalen.  

 • Je hebt parate kennis van een één of meerdere van de vakgebieden die relevant zijn voor een biomedisch analist of -onderzoeker.   

 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring in werkveld en/of onderwijs. 

 • Je beschikt over didactische vaardigheden en hebt een goed beeld van de specifieke kenmerken van het hbo-onderwijs. 

 • Je bent in het bezit van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheidof bereid deze met interne scholing te behalen. 

 • Je bent geen individualist maar iemand die graag met een team zaken tot stand brengt. 

 • Je bent oplossingsgericht en hebt een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen. 

 • Je kan je eigen werkzaamheden goed structureren in een dynamische omgeving. 

 • Je herkent jezelf in de woorden: communicatief sterk, open minded, flexibel, stressbestendig, ondernemend en analytisch. 

 • Je bent een enthousiasteling die vol voor het onderwijs gaat en breed inzetbaar is! 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal € 5.936,77 (schaal 11 CAO Hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is eerst voor de duur 1 jaar. Afhankelijk van de match in het team en de studentenaantallen is er perspectief op verlenging en op termijn een vaste aanstelling. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent onderzoeker Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV in één document t.a.v. Femke Tamminga, teamleider Life Science, onder vermelding van vacaturenummer 3221 ATI. 

Procedure 

Je kunt tot en met 16 oktober reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 44 in Emmen. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

We gebruiken je persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie en zullen worden vernietigd uiterlijk vier weken na afronden van de procedure. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Femke Tamminga, Teamleider, telnr. 06 19281390 (bij geen direct gehoor graag bericht achterlaten met terugbelverzoek). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.