Docent-Onderzoeker Biologie

Wil jij je inzetten voor grensverleggend onderwijs bij de Academie Primair Onderwijs én een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?  Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Waar ga je aan de slag 
De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland, Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen. De Academie Primair Onderwijs levert vanuit sociaal en educatief perspectief een belangrijke bijdrage aan het leefbaar houden van de regio’s en vormt daardoor een belangrijke spil in het zwaartepunt Vital Regions.  

Binnen de Academie Primair Onderwijs vindt een onderwijs- en organisatietransitie plaats. Er is een nieuw opleidingscurriculum ontwikkeld, gebaseerd op het concept Design Based Education en er worden stappen gemaakt richting resultaatverantwoordelijke teams. 

Wat ga je doen 
Kern van de functie docent-onderzoeker Biologie is het uitvoeren en ontwikkelen van onderwijs in het leergebied Mens, Natuur en Technologie binnen de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (pabo). Daarnaast begeleid en beoordeel je het onderzoekend vermogen van studenten tijdens het werken aan Real Life vraagstukken en coach je studenten tijdens hun studieloopbaan. Je begeleidt studenten ook op hun leerwerkplek en je denkt mee in de curriculumontwikkeling vanuit de expertrol als docent. Als lid van het team opleiding tot leraar basisonderwijs (pabo) ben je dus breed inzetbaar. Kennisontwikkeling en valorisatie komen tot stand in samenwerking met het werkveld via het onderwijsconcept van NHL Stenden. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie, de hogeschool en naar het werkveld. Je werkt flexibel vanuit een multidisciplinair team op locatie Leeuwarden. 

Profielschets 
Wij zoeken een docent-onderzoeker voor ‘Mens, Natuur en Technologie’ met daarbij expertise in natuuronderwijs zoals dat wordt vormgegeven en uitgevoerd in het basisonderwijs. Iemand die onderwijs kan ontwerpen en in staat is om verbindingen te maken tussen vakgebieden en disciplines binnen Mens, Natuur & Technologie en daarbij integratief de mogelijkheden van de didactiek van onderzoeken en ontwerpend leren toont en onderzoekt. 
Wij zoeken iemand die een inspiratiebron kan zijn voor toekomstige leerkrachten en collega’s op de opleiding en in het werkveld! 

En bovendien: 

  • over een afgeronde Master beschikt. 

  • een bevoegdheid biologie-/natuurdocent heeft, bij voorkeur eerstegraads.  

  • didactische kennis en vaardigheden heeft op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren. 

  • bekend is of affiniteit heeft met Design Based Education. 

  • bekend is met de praktijkcontext van het primair onderwijs.  

  • ondernemend, organisatiegevoelig, verbindend en resultaatgericht is. 

  • ervaring en affiniteit heeft met het begeleiden van studenten op hun leerwerkplek en in hun professionele ontwikkeling.  

  • in staat is om zelfstandig en in teamverband te werken. 

  • de uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft. 

  • zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden.  

Bij voorkeur ben je in het bezit van de basiskwalificatie didactische (BDB) bekwaamheid. De basiskwalificatie Examinering (BKE) certificaat strekt tot aanbeveling. 

Wij bieden je 
Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.881,08 (begin schaal 11 cao HBO) en € 5.332,48 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. Het is bespreekbaar de vacature op basis van detachering in te vullen. 

Over NHL Stenden Hogeschool 
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale Multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent-onderzoeker Biologie die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Berber Greven onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2993 APO.

Procedure 
Je kunt tot en met zondag 4 september 2022 reageren. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

Vragen?  
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Berber Greven, teamleider, telefoon: 06-28303318. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.