Docent onderzoeker Bestuurskunde

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het HBO? Ben je de schakel tussen het hoger onderwijs en het werkveld?   

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct voor de Thorbecke Academie een 

Docent Onderzoeker Bestuurskunde  

     0,5 fte - 0,8 fte 

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega voor 0,8 fte die zijn of haar juridische/bestuurskundige kennis en werkervaring gepassioneerd wil overdragen op onze studenten. Invulling van deze vacature door twee docenten met een kleinere aanstelling behoort tot de mogelijkheden. 

Waar ga je aan de slag 

De Thorbecke Academie maakt deel uit van NHL Stenden Hogeschool. De Thorbecke Academie verzorgt voor 1200 studenten onderwijs binnen de opleidingen Bestuurskunde, European Studies, HBO Rechten en Integrale Veiligheidskunde. Naast regulier onderwijs verzorgt de Thorbecke Academie cursussen en trainingen voor professionals en verricht onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Aan de Thorbecke Academie is ook de onderzoeksgroep Cybersafety verbonden, die baanbrekend en succesvol onderzoek verricht en regelmatig landelijke publiciteit haalt met haar publicaties en onderzoeksresultaten. 

Wat ga je doen 

De kern van je werk als Docent/Onderzoeker is het uitvoeren van onderwijs binnen de opleiding Bestuurskunde. Daarnaast begeleid en beoordeel je onderzoek van studenten en coach je studenten tijdens hun studieloopbaan. Ook begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen.  
Als lid van het team Bestuurskunde ben je breed inzetbaar. Kennisontwikkeling en valorisatie komt tot stand in samenwerking met het werkveld via het onderwijsconcept van NHL Stenden. Als docent heb je een verbindende rol tussen de academie, de hogeschool en het werkveld.  

Profielschets 

Wij zoeken een collega die: 

  • Mastergeschoold is, bij voorkeur op het gebied van Rechten en/of Bestuurskunde of een ander aanverwant vakgebied 

  • Relevante werkervaring heeft, ervaring in de (semi-)publieke sector is een pré. 

  • Bij voorkeur ervaring heeft als docent in het HBO en beschikt over de basiskwalificatie didactische bekwaamheid of bereid is deze binnen 2 jaar te behalen; Een BKE certificering strekt tot aanbeveling. 

  • Ondernemend, organisatiegevoelig en resultaatgericht is. 

  • Mede het gezicht van de opleiding bepaalt. 

  • Die coachend en inspirerend samenwerkt. 

  • Zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn. 

 Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkelingHet salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende Docent Onderzoeker Bestuurskunde die wij zoeken? Solliciteer dan via de sollicitatieknop en stuur je motivatie en CV t.a.v. Henmar Moesker, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2497 TA. 

Procedure 
 
Je kunt tot en met 17 september reageren. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 39 en week 40. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. We gebruiken jouw persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie en deze zullen worden vernietigd uiterlijk vier weken na afronden van de procedure. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Henmar Moesker, teamleider Bestuurskunde ai, telefoonnummer 0683128583. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld