Docent Onderzoeker controlling en IT/data-analyse

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt zo spoedig mogelijk voor de Academie Economics & Logistics een

Docent Onderzoeker B controlling en IT/data-analyse

08-1,0 fte

Wie zoeken we?

We zoeken een dynamische, enthousiaste docent onderzoeker met expertise op het gebied van controlling en IT/data-analyse voor de opleiding Finance & Control. De rol van de moderne (business) controller brengt met zich mee dat hij/zij zich met zijn financiële expertise ook thuis voelt in en kennis heeft van de digitale wereld van vandaag en morgen. De finance professional die wij zoeken kent de verscheidenheid aan ‘skills’ die de (business) controller nodig heeft in onze snel veranderende wereld. Daarnaast ben je ook inzetbaar bij de andere opleidingen binnen de Academie. Vanuit deze rol draag je bij aan het studiesucces van studenten, aan het ontwikkelen en uitvoeren van betekenisvol onderwijs in de regio en daarbuiten en draag je bij aan een goede samenwerking met het werkveld van de opleiding. Je hebt een belangrijke rol in de verdere vernieuwing van de curricula van de opleiding(en) en levert hieraan een aanzienlijke, deskundige bijdrage.

Waar ga je aan de slag?

De Academie Economics & Logistics bestaat uit de vier bacheloropleidingen Accountancy, Finance & Control, Logistics Management en Finance, Tax & Advice en de Associate degree-opleiding Finance & Control. Daarnaast biedt de Academie onder meer de post-hbo opleiding tot MKB accountant aan. 

De academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten vanuit ateliers en onderzoeksgroepen bestaande uit o.a. het huidige lectoraat Green Logistics en de onderzoeksgroep vitale economie i.s.m. de academie International Business Administration. Bij de Academie studeren ca. 1000 studenten. De academie bestaat uit een viertal kleine teams met goede contacten in het werkveld rondom onze locaties in Emmen en Leeuwarden; dit zijn teams die studenten motiveren om het beste uit hen te halen en die collegiaal zijn naar elkaar.

Wat ga je doen?

Als docent onderzoeker verzorg je onderwijs (instructie, training, begeleiding) gericht op de verwerving van beroepscompetenties voor studenten binnen het bedrijfseconomisch werkveld / controlling vakgebied. Je begeleidt en beoordeelt de vakinhoudelijke en professionele groei van voltijdstudenten (bijvoorbeeld stagebegeleiding en de begeleiding en beoordeling van praktijkopdrachten en praktijkonderzoek en het begeleiden van het werken in ateliers). Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tijdens hun studieloopbaan tot je takenpakket.

Je hebt een belangrijke rol in de verdere vernieuwing van het onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld van de opleiding. Je levert een aanzienlijke deskundige bijdrage aan de ontwikkeling van de meerjarige curricula van de opleiding Finance & Control gebaseerd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’.

Profielschets

Wij zoeken een docent onderzoeker die:

 • mastergeschoold is
 • ruime ervaring heeft in het werkveld van de opleiding,  
 • enthousiast is over het vakgebied controlling en het opleiden van aankomende professionals
 • een duidelijke visie heeft op de ontwikkeling van dit vakgebied in de toekomst
 • beschikt over didactische vaardigheden of bereid is zich op dit vlak te bekwamen
 • ervaring heeft in het ontwikkelen van onderwijs dan wel cursussen of trainingen
 • collegiaal, flexibel en breed inzetbaar is in zowel Emmen als in Leeuwarden
 • goede coaching- en ontwikkelvaardigheden heeft en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan
 • zich herkent in de waarden verbindend, ondernemend en vindingrijk
 • beschikt over goede spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal
 • de uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn en de relatie tussen werkveld en opleiding wil versterken.

Wij bieden je:

Een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris is afhankelijk van de relevante ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 CAO-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, maar als de baan goed matcht en de bedrijfsomstandigheden laten het toe, dan zijn er zeker mogelijkheden voor verlenging.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Procedure

Je kunt tot en met 7 december 2020 reageren. Er wordt naar gestreefd de gesprekken te laten plaats vinden op 17 december.

Reageren:

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV voor 8 december  2020 via de sollicitatieknop t.a.v. Gerben Reilink, onder vermelding van vacaturenummer 2523 AEL

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Gerben Reilink, teamleider Finance & Control Leeuwarden , tel: 06-28317022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.