Docent Ondernemerschap en Retail Management

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

Wij zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van ondernemerschap en/of Retail. Meer specifiek zoeken we kennis en ervaring op het gebied van technologie en digitalisering in de Retail, ondernemerschapsonderwijs, meervoudige waarde creatie en internationalisering. Je kent de actuele ontwikkelingen in het werkveld en kunt deze vertalen naar het onderwijs, bent in staat de verbinding met het werkveld te leggen en te onderhouden. De ontwikkeling van de student staat centraal. Daarmee is een natuurlijke passie voor het door ontwikkelen van (jonge) mensen van belang. Als docent draag je bij aan het studiesucces van onze studenten. 

Waar ga je aan de slag 

De vacature wordt ingevuld binnen de Academie Commerce & International Business. De Academie bestaat uit de opleidingen Commerciële Economie (CE), International Business (IB) en Ondernemerschap en Retail Management (ORM). De Academie leidt op voor nationale en internationale (commerciële) functies voor de handel, industrie en dienstverlening. De opleidingen worden verzorgd op de vestigingen in Emmen, Leeuwarden en Amsterdam. 

De opleiding ORM telt circa 800 studenten en kent de varianten voltijd en duaal. ORM studenten verdiepen zich in verschillende thema’s waaronder Retail management, marketing, ondernemerschap, e-commerce, HRM en financieel management. De persoonlijke en professionele ontwikkeling van de student speelt een belangrijke rol gedurende de gehele opleiding.  

Studenten leren en ontwikkelen zich op hun werkplek, in nauwe samenwerking met diverse bedrijven en organisaties in de Retail branche of in hun eigen onderneming. Daarom ben je tevens gesprekspartner voor organisaties in het werkveld. 

Je gaat werken bij de opleiding ORM in Leeuwarden en/of Amsterdam en je kunt worden ingezet in de voltijd en duale variant van de opleiding.  

Wat ga je doen 

De belangrijkste werkzaamheden die je gaat doen zijn: 

 • Verzorgen van onderwijs met de inzet van een breed scala aan didactische methoden en werkvormen, leeractiviteiten en begeleidingsactiviteiten gericht op het realiseren van de leeruitkomsten en daarbij houd je rekening met kenmerken van individuele studenten. 

 • Stimuleert studenten individueel en in groepen in het eigen leerproces, bewaakt de voortgang en reflecteert met de student. 

 • Gebruikt toetsing/feedback om de student in het leerproces te begeleiden en te beoordelen. 

 • Ontwikkelen van het onderwijsprogramma in samenwerking met collega’s, het werkveld en studenten. 

 • Bijdragen aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept “Design Based Education” van NHL Stenden. 

Als docent heb je een verbindende rol tussen student, hogeschool en werkveld. 

Functie-eisen zijn: 

 • Je bent in het bezit van een afgeronde masteropleiding of studerend hiervoor en daarmee theoretisch en vanuit de praktijk breed onderlegd en in staat theorie en praktijk te verbinden, toe te passen en te evalueren. 

 • Je bent in het bezit van een didactische bevoegdheid of de bereidheid tot het behalen van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid. 

 • Je bent in staat om actuele en relevante kennis en inzicht binnen het vakgebied te vertalen naar onderwijs. 

 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels. 

 • Je kunt coachend begeleiden, je bent proactief, innovatief, flexibel, studentgericht en enthousiast. 

 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. 

 • In bezit van rijbewijs B en auto in verband met bedrijfsbezoeken. 

Wij bieden je 

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar. Aanstelling vindt plaats in de functie van docent onderzoeker B. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring, maximaal € 5.936,77 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Indiensttreding zo spoedig mogelijk. Naast de cao-hbo hebben we een aantal unieke NHL Stenden voorwaarden. Voorwaarden die net even anders zijn. Op onze website lees je hier meer over: De kracht van onze 8 voorwaarden | NHL Stenden. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Wim Keijl, teamleider ORM, onder vermelding van vacaturenummer 3212 ACIB. 

Procedure 

Je kunt tot en met 8 oktober 2023 reageren.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Alma Slijepcevic, telnr. 06 26 48 7539, Marsha Koopmans, telnr. 06 23 48 1650 of Wim Keijl, telnr. 06 53 44 9750, teamleiders ORM. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.