Docent Ocean Technology

Vraag je iemand op straat naar de werkzaamheden van een hydrograaf, dan is de kans groot dat deze persoon je glazig aankijkt. Laat staan dat hij of zij weet wat er moet er gebeuren voordat er een boorplatform of windmolenpark op zee geplaatst kan worden. Om maar aan te geven: de wereld van een hydrograaf is voor veel mensen onbekend terrein.
Maar jij weet wel beter. Want als docent-onderzoeker Ocean Technology bij Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz’ (MIWB) op Terschelling, ben jij verantwoordelijk voor het opleiden van toekomstige hydrografen. Zonder goede hydrografen is het aanleggen van bijvoorbeeld nieuwe havens, windmolenparken en boorplatformen op zee onmogelijk. Ook houden zij zich bezig met de ontwikkeling van nautische kaarten en de kustverdediging tegen de stijgende zeespiegel.

Zo ook een derdejaars student die jij begeleidt tijdens haar stage. Ze loopt op dit moment stage in Indonesië. Daar helpt ze bij het up-to-date maken van de oceaandata, denk aan dieptes van de zeebodem en data voor electronic navigational charts. Een ontzettend waardevolle leerplek voor jouw student, ze kan er al haar kennis en vaardigheden in de praktijk brengen.

Het is een mooi voorbeeld van waarom jij je vak van docent-onderzoeker Ocean Technology zo waardevol en belangrijk vindt. Het feit dat jij, met jouw kennis en ervaring, kunt bijdragen aan maritiem onderzoek, maar ook aan het opleiden van de nieuwe generatie hydrografen, maakt dat je nog steeds voor de volle 100 procent achter jouw keuze voor deze baan staat.

Met wie en voor wie werk je?
Vanuit het Maritiem Instituut ‘Willem Barentsz’ (onderdeel van NHL Stenden Hogeschool) worden de hbo-opleidingen Maritiem Officier, Ocean Technology en Maritieme Techniek (Scheepsbouw) verzorgd. Daarnaast worden er opleidingen en cursussen aan derden gegeven. Onderdeel van het instituut is ook het Maritiem Simulatie Training Centrum (MSTC), hier krijgen studenten simulatietrainingen.

De opleiding Ocean Technology leidt studenten op tot hydrografisch surveyor. We zijn een relatief kleine opleiding met een enthousiast team van vakdocenten. Elke docent binnen dit zelfsturende team brengt zijn of haar eigen kennis en ervaring uit het werkveld mee, en daarmee geven we samen vorm aan de opleiding.

Je gaat deel uitmaken van een jong en energiek docententeam dat bezig is met onderwijs van deze tijd. Hierbij worden studenten telkens weer uitgedaagd om hun grenzen te verleggen in diverse hydrografische projecten. Het team stelt de ontwikkeling van de studenten centraal en verwacht dat jij hieraan een waardevolle bijdrage kunt leveren. Hierbij maak je niet alleen gebruik van je vakinhoudelijke kennis, maar heb je ook profijt van je ervaring. 

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een docent die net zo gepassioneerd is over onderwijs als wij. Iemand die studenten op een enthousiaste manier kan meenemen in de lesstof en hen daadwerkelijk kan inspireren. Een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van hydrografie, geodesie en/of geo-informatie.

Als docent-onderzoeker:

  • Verzorg je onderwijs en cursussen binnen het hydrografisch vakgebied.
  • Ontwikkel je lesmateriaal t.b.v. onderwijs en cursussen.
  • Begeleid je studenten en onderwijsgroepen.
  • Participeer je in projecten en onderzoek.
  • Voer je teamtaken uit voor de opleiding en het team. Dit kunnen zowel inhoudelijke, coördinerende als meer administratieve taken zijn.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een docent-onderzoeker die qua karakter, motivatie en visie perfect bij ons past. Daarnaast heeft onze ideale kandidaat:

  • Recente, praktische ervaring – van 3 jaar of meer – binnen de hydrografie in bijvoorbeeld de nautische kartering, waterbouw en/of offshore.
  • Een relevante opleiding afgerond op minimaal hbo-niveau, zoals Hydrografie, Geodesie, Aardwetenschappen, Geo-informatie of Kust- en zeemanagement.
  • De bereidheid de mastergraad te behalen.
  • Een pedagogisch didactische aantekening – dan wel de bereidheid deze te behalen.
  • Goede communicatieve vaardigheden.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe docent-onderzoeker Ocean Technology kunnen zijn.

We zullen ons eerst even voorstellen:
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog een minuutje verder over deze unieke functie.

Dit krijg je van ons
Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Je salaris zal, afhankelijk van je kennis, ervaring en daarmee functieniveau, maximaal € 5.332,48 (schaal 11, cao-HBO) bruto per maand bedragen. Je ontvangt daarnaast nog 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.

Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Je standplaats is Terschelling. Verwacht wordt dat je minimaal 3 dagen van de week fysiek aanwezig bent. Gedurende het eerste jaar faciliteren we jouw huisvesting op Terschelling. Nadere afspraken worden in overleg met de overige vakdocenten gemaakt.

Waarom kiezen voor Ocean Technology?

  • Een unieke opleiding in Nederland en de enige opleiding in Nederland die op het hoogste internationale hydrografische niveau (Cat A) is gecertificeerd.
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2022, 2021, 2018 en 2016.
  • Uitstekende faciliteiten, waaronder moderne meetapparatuur, simulatoren en opleidingsvaartuigen om volop te oefenen in de praktijk.
  • Wonen en studeren op een prachtige plek: het eiland Terschelling, waar je omgeven bent door water.

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren. Stuur je motivatie en CV (in 1 bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Marcel Krijnen (teamleider Maritiem Instituut Willem Barentsz) en onder vermelding van het vacaturenummer 3091 MIWB.

Voor de inhoud of het profiel van de functie kun je contact opnemen met Marcel Krijnen (teamleider MIWB) op telefoonnummer 06-20224963.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mathijn Lindstedt (recruiter) op telefoonnummer 06-11223081.