Docent Integrale Veiligheidskunde

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct in verband met een groeiend aantal studenten Integrale Veiligheidskunde (voltijd en deeltijd opleiding) voor de Thorbecke Academie een

Docent Integrale Veiligheidskunde

0,8- 1,0 fte

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van integrale veiligheidskunde én met affiniteit voor het hoger onderwijs. De opleiding Integrale Veiligheidskunde heeft door zijn integrale en multidisciplinaire karakter ruimte voor meerdere expertises. Ervaring in het onderwijs is niet per se nodig. Voor de student is het belangrijk dat je kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat kunt doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen, of wanneer je ervaring hebt opgedaan met bijvoorbeeld het begeleiden van stagiairs of young professionals.

Heb je een fijne baan in het werkveld en wil je die combineren met werken bij NHL Stenden Hogeschool? Daar staan we voor open en hebben we goede ervaringen mee. 

Waar ga je aan de slag

De Thorbecke Academie maakt onderdeel uit van NHL Stenden Hogeschool. De Thorbecke Academie verzorgt voor onderwijs binnen de opleidingen Bestuurskunde, European Studies HBO Rechten en Integrale Veiligheidskunde. Integrale Veiligheidskunde heeft een voltijd en een deeltijd opleiding. Binnen de Thorbecke Academie is ook de onderzoeksgroep Cybersafety verbonden, dat baanbrekend en succesvol onderzoek verricht en regelmatig landelijke publiciteit haalt met haar publicaties en onderzoeksresultaten. Cybersafety is net als Human Factors of Safety and Security een afstudeerrichting binnen de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Een sterk punt van de opleiding is de nauwe verbondenheid met het werkveld.

Wat ga je doen

Kern van de functie Docent is het verzorgen van onderwijs binnen de opleiding Integrale Veiligheidskunde, binnen één of meer van de volgende taakvelden: overheid & veiligheid, bedrijf & veiligheid, crisismanagement, community safety, veiligheidsregie en cybersafety.

Daarnaast begeleid en beoordeel je onderzoek van studenten en coach je studenten tijdens hun studieloopbaan. Ook begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en denk je mee in de curriculumontwikkeling. Als lid van het team Integrale Veiligheidskunde ben je breed inzetbaar. Als docent heb je een verbindende rol binnen de academie en de hogeschool en naar het werkveld.

Wie zijn je collega’s

Het docententeam van de opleiding Integrale Veiligheidskunde bestaat uit zo’n 30 collega’s. De achtergronden zijn divers wat opleiding en werkervaring betreft. Docenten komen bijna allen uit het werkveld: politie, brandweer, veiligheidsregio’s, openbaar ministerie, (security) bedrijven, adviesbureaus, kustwacht, waterschap, Rijkswaterstaat etc. Docenten hebben een master en ook daarin zit diversiteit: psychologie, sociologie, safety and security management, bedrijfskunde, bestuurskunde, recht, serieus gaming, communicatiewetenschappen.

Profielschets

  • Je hebt een relevante Master heeft afgerond;
  • Je bent kundig op het gebied van integrale veiligheidskunde  
  • Je beschikt over aantoonbare werkervaring in de publieke of private sector;
  • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bent bereid deze te behalen;
  • Onderwijservaring is een pre;
  • Je bent een teamplayer, samenwerking met collega’s is een must om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te kunnen verzorgen;
  • Je bent bereid je in te zetten binnen een resultaatverantwoordelijk team en eigenaarschap te nemen voor de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden.

Wat bieden wij

Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën, en veel aandacht voor professionele ontwikkeling.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. Ingangsdatum zo spoedig mogelijk.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Integrale Veiligheidskunde die wij zoeken? Druk dan op de sollicitatieknop en verstuur je motivatie en CV t.a.v. Marika Toutenhoofd, teamleider Integrale veiligheidskunde onder vermelding van vacaturenummer 2722 TA.

Procedure

Je kunt tot en met 20 september reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 38 of 39. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in Leeuwarden. Afhankelijk van de stand van zaken qua maatregelen RIVM is het mogelijk dat de gesprekken via Teams plaatsvinden.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

We gebruiken je persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie en zullen worden vernietigd uiterlijk vier weken na afronden van de procedure.

Vragen?

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over onze opleiding Integrale Veiligheidskunde vind je via Integrale Veiligheidskunde Bachelor voltijd | NHL Stenden

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Marika Toutenhoofd, Teamleider Integrale Veiligheidskunde, tel.nr 06-28 30 45 02

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld