Docent Geschiedenis

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?   

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 augustus 2020 voor academie vo & mbo, de afdeling TLO Geschiedenis een  

Docent Geschiedenis  

0,9 fte  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van geschiedenis.  

Waar ga je aan de slag 

Het team Geschiedenis bestaat uit tien collega’s. Bij de lerarenopleiding Geschiedenis studeren ongeveer 250 studenten. Het geschiedenisprogramma is chronologisch opgebouwd en dekt de kennisbasis. In jaar één werken we in ‘robuuste’ modules van telkens 4 weken. Vak, onderwijskunde en vakdidactiek worden geïntegreerd aangeboden en er is veel contacttijd. Ook in jaar twee en drie worden vakken waar mogelijk geïntegreerd aangeboden. We werken in die jaren in kwartalen en semesters, waarin studenten werken aan hun leeruitkomsten. Het ontwikkelen van een kritische en onderzoekende houding staat centraal in de opleiding. In samenwerking met scholen in de regio wordt studenten een uitdagende leeromgeving geboden, waarin veelvuldig met moderne media wordt gewerkt. Vanwege de samenstelling van het team zijn we op zoek naar iemand die een bijdrage kan leveren in het team, zowel vanuit het vak geschiedenis, als vanuit een coachende rol.  

Wat ga je doen 

Verzorgen van geschiedenisvakken, vakdidactiek en onderwijskunde als ook het begeleiden bij historisch onderzoek en bij vakoverstijgende projecten als drama en diversiteit en burgerschap. Studiecoaching, bezoek op de werkplek om de student te begeleiden op zijn/ haar weg naar het leraarschap. Binnen een resultaatverantwoordelijk team werken aan de kwaliteit van de opleiding. 

Profielschets: 

  • Een afgeronde Educatieve Master Geschiedenis (eerstegraads opleiding). 

  • Brede inzetbaarheid voor vakinhoudelijke, vakdidactische en beroepsvoorbereidende onderdelen in voltijd en deeltijd, begeleiden van historisch onderzoek. 

  • Actuele kennis van vakdidactische ontwikkelingen in het vakgebied. 

  • Open, initiatiefrijke, geëngageerde en professionele instelling. 

  • Coachende kwaliteiten, mede gericht op het behalen van zo goed mogelijke studieresultaten door studenten. 

  • Een professionele houding gebaseerd op enige ervaring in de beroepspraktijk van voortgezet onderwijs.  

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 4.892,31 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking (dat bedrag is exclusief de cao verhoging met ingang van 1 juli), exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent geschiedenis die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via sollicitatieknop t.a.v. Ilja van der Velde, Teamleider Geschiedenis, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2459 AVM.  

Procedure: 

Je kunt tot 1 juli 2020 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de week van 6 juli.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Ilja van der Velde, teamleider Geschiedenis, telnr. 06 15 60 84 31. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.