Docent Concepting en Creatieve Technieken

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de afdeling Communicatie & Online Contentcreator een 

Docent Concepting en Creatieve technieken 

0,6 fte 

Waar ga je aan de slag  

De Academie Communicatie & Creative Business met zo’n 90 medewerkers en 1350 studenten wil binnen de Hogeschool een toonaangevende rol gaan spelen. Met een breed portfolio, waarin voor beide opleidingen de hele onderwijskolom (Ad/B/M plus lectoraat) aanwezig is, wil ze vanuit een sterke regionale verankering op nationaal en internationaal terrein als een topinstituut worden gezien. Zowel Communicatie als Creative Business hebben hun eigen karakter in de eigen academie.  

De bachelor Communicatie en de Ad Online Contentcreator kenmerken zich als eigentijdse opleidingen waarbij in gezamenlijkheid tussen studenten, docenten en opdrachtgevers onderwijs wordt vormgegeven. Kenmerkend voor beide opleidingen is de hoge mate van onderlinge betrokkenheid en openheid. Docenten uit verschillende disciplines begeleiden gezamenlijk studenten in hun ontwikkeling. Daarbij zijn strategie en creatie onlosmakelijk verbonden. 

Wat ga je doen 

Vanuit je functie lever je een deskundige bijdrage aan de onderwijsontwikkeling en onderwijsuitvoering voor de opleidingen Communicatie en Online Contentcreator gebaseerd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’, onder meer in samenwerking met het werkveld. 
Als docent Concepting en Creatieve technieken heb je een verbindende rol tussen studenten, docenten, het onderwijs en de praktijk. 

Profielschets 

Ben jij een conceptuele denker die zijn/haar kennis wil delen met hbo-studenten? Word dan docent bij de Bachelor Communicatie en de Ad Online Contentcreator. 

Wij zoeken per 1 augustus 2021 een docent Concepting en Creatieve technieken: 

  • Je denkt van nature out of the box, je bekijkt alles vanuit een creatieve invalshoek en draagt dit ook uit 
  • Je denkt autonoom, maar je kunt dit inzetten binnen de kaders van communicatievraagstukken, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van concepten voor (online) campagnes en evenementen. 
  • Je hebt inhoudelijke kennis op het gebied van creativiteit, imagineeringconcepting en creatieve technieken, een model als de COCD-box schud je uit je mouw. 
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het lesgeven en begeleiden van studenten in het hoger onderwijs, bijvoorbeeld voor brainstormsessies. 
  • Je hebt minimaal een hbo cultuur-en kunstopleiding of kunstacademie. Een relevante master of bent daarvoor studerend is een pre. 
  • Je beschikt over een flexibele werkhouding en collegiale mentaliteit. 
  • Je hebt een breed netwerk in het werkveld. 

Wij bieden je 

Aanstelling vindt plaats in de functie van docent onderzoeker A of B. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 4307,66 (schaal 10-cao hbo) of € 5.026,85 (schaal 11-cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multicampushogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Concepting en Creatieve technieken die wij zoeken? Stuur je motivatie en cv via de sollicitatieknop t.a.v. Marijn de Jong, teamleider Communicatie en Ad Online Contentcreator, onder vermelding van vacaturenummer 2644 ACCB. 

Procedure 
 
Je kunt tot 19 mei 2021 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 28 of 29 mei 2021. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Marijn de Jong, teamleider Communicatie en Ad Online Contentcreator, telnr. 06 53 79 97 17. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.