Docent Bouwkunde

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden hogeschool zoekt per direct voor de academie Technology & Innovation bij de afdeling Built Environment een

Docent Bouwkunde
0,4 -1,0 fte

Wie zoeken we
We zoeken een enthousiaste collega met een ruime kennis en ervaring in de werkvoorbereiding en de uitvoering van de bouw. Het is van belang dat je kennis hebt over deze processen en dat je je kennis en ervaring graag wilt delen en kunt overbrengen op de studenten.

Waar ga je aan de slag
De afdeling Built Environment verzorgt binnen de Academie Technology & Innovation van NHL Stenden hogeschool de voltijd hbo bacheloropleidingen bouwkunde, civiele techniek en ruimtelijke ontwikkeling. Elke opleiding heeft een eigen onderwijsprogramma, maar werkt op verschillende momenten samen met de andere opleidingen aan projecten binnen de bebouwde omgeving.
De opleiding bouwkunde kiest voor praktijkgericht onderwijs met aandacht voor de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn voor de startende professional. De opleiding borgt op diverse manieren de hechte relatie met het werkveld door ook te werken aan uitdagende praktijkopdrachten. Ontwikkelingen in de bouw worden snel gesignaleerd en verwerkt in het onderwijs.
Het team bouwkunde bestaat uit zeer betrokken en kundige docenten die veelal ook werkzaam zijn in de bouwpraktijk en een breed veld aan specialisaties vertegenwoordigen.

Wat ga je doen
Als docent bouwkunde ga je deel uitmaken van het team bouwkunde. Je stimuleert en daagt jouw studenten uit om het maximale uit zichzelf te halen. Als docent ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs, het begeleiden van studenten en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
Dit doe je door het geven van werkcolleges en door begeleiding tijdens projecten, stages, praktijkgericht onderzoek en afstuderen.
In samenwerking met je collega's ontwikkel je lesmateriaal en passende opdrachten en lever je een bijdrage aan de onderwijsontwikkeling. Je levert een deskundige bijdrage aan de ontwikkeling van vernieuwende onderwijsprogramma's voor de opleiding gebaseerd op het onderwijsconcept 'Design Based Education', onder meer in samenwerking met het werkveld.
Daarnaast onderhoud je contact met externe partijen over actuele ontwikkelingen in de beroepspraktijk om kennis uit te wisselen.

Profielschets
Je bent een actieve, betrokken collega die zelfstandig kan handelen en zich als een teamspeler opstelt. Samen met collega's werk je mee aan de ontwikkeling van de opleiding waarbij multidisciplinariteit en duurzaamheid belangrijke thema's zijn.

Wij zoeken een collega die:

  • beschikt over een relevante master of bereid is deze te halen. Een inhoudelijke bouwkunde opleiding op (minimaal) hbo-niveau in combinatie met een afgeronde master in een ander vakgebied is ook bespreekbaar.
  • kennis en ervaring heeft op het gebied van technische uitvoering, plannen, begroten, beheer, bouwmanagement en wet- en regelgeving;
  • goed kan communiceren met de studenten; je neemt de tijd om hen te helpen bij het vinden van een oplossing voor hun vraagstukken;
  • passie heeft voor techniek en innovatie;
  • een open houding en professionele instelling heeft en beschikt over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden;
  • In het bezit is van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bereid is deze te behalen.

Wij bieden je
Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is, en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën en veel aandacht voor professionele ontwikkeling.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Ingangsdatum zo spoedig mogelijk. Standplaats Leeuwarden.

Over NHL Stenden hogeschool
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent bouwkunde die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 16 december via de sollicitatieknop t.a.v. Cornelis Wartena, teamleider team Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3035 ATI.

Procedure
Je kunt tot en met 16 december reageren

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Kor Visser, tel. 06-48514804 of Anne Makkink, tel. 06-44513887, coördinatoren bouwkunde.

Voor vragen over de procedure kun je bellen met Mathijn Lindstedt, tel. 06-11223081.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld