Docent Bouwkunde

Wil jij direct bijdragen aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland? En aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld? En wil jij jouw kennis en ervaring in de werkvoorbereiding en uitvoering graag overbrengen op studenten? Als Docent Bouwkunde bij NHL Stenden Hogeschool ligt die uitdaging voor je klaar.

We zullen ons eerst even voorstellen:
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei.

We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grens. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en waar we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Wie zoeken wij?
De opleiding Bouwkunde groeit gestaag en daarom willen we ons team versterken met breed bouwkundig opgeleide docenten. We zoeken een enthousiaste collega met een ruime kennis en ervaring in de werkvoorbereiding en de uitvoering van de bouw. Het is van belang dat je kennis hebt over deze processen en dat je je kennis en ervaring graag wilt delen en kunt overbrengen op de studenten.

Als Docent Bouwkunde:

 • is het uitvoeren van onderwijs binnen de opleiding jouw kerntaak;
 • coach je studenten tijdens hun studieloopbaan en begeleid en beoordeel je hun opdrachten. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun afstuderen;
 • lever je, vanuit jouw deskundigheid, een bijdrage aan de ontwikkeling van vernieuwende onderwijsprogramma’s voor de opleiding Bouwkunde. Dit doe je onder andere in samenwerking met het werkveld;
 • heb je een verbindende rol tussen de academie, de hogeschool en het werkveld.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een Docent Bouwkunde die qua karakter, motivatie en visie perfect bij ons past. Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • iemand die kennis en ervaring heeft op het gebied van technische uitvoering, projectleiding, werkvoorbereiding, begroten en contractvorming;
 • iemand die bij voorkeur over een afgeronde relevante universitaire opleiding. Heb je een afgeronde hbo-opleiding en de ambitie om in de toekomst een master te behalen? Ook dan kijken we graag naar je profiel;
 • iemand die goed kan communiceren met de studenten; je neemt de tijd om hen te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun vraagstukken;
 • iemand die passie heeft voor techniek en innovatie;
 • een gedegen gesprekspartner voor onze externe contacten; je kunt je vaktechnisch goed verdedigen;
 • iemand die in het bezit is van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bereid is deze te behalen.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze Docent Bouwkunde kunnen zijn.

Met wie en voor wie werk je?
Binnen onze Academie Technology & Innovation verzorgt de afdeling Built Environment de voltijd hbo-bacheloropleidingen Bouwkunde, Civiele techniek en Ruimtelijke ontwikkeling. De opleidingen hebben een eigen onderwijsprogramma, maar werken op verschillende momenten samen aan projecten binnen de bebouwde omgeving.

De opleiding Bouwkunde kiest voor praktijkgericht onderwijs met aandacht voor de kennis, vaardigheden en beroepshouding die de startende professional nodig heeft. De opleiding borgt op diverse manieren de hechte relatie met het werkveld. Onder andere door te werken aan uitdagende praktijkopdrachten, maar ook door ontwikkelingen in de bouw vroegtijdig te signaleren en te verwerken in het onderwijs.

Het team Bouwkunde bestaat uit zeer betrokken en kundige docenten, veel zijn ook werkzaam in de bouwpraktijk. Samen vertegenwoordigen we een breed palet aan specialisaties.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je geeft theorielessen in zogenoemde hoorcolleges. Deze theoretische kennis nemen de studenten mee in de projecten;
 • in de ‘ateliers’ begeleid je studenten bij de projecten uit het werkveld;
 • je hebt veelvuldig overleg met je collega’s over de onderwijsprogramma’s;
 • je begeleidt een aantal studenten bij hun afstuderen. 

Dit krijg je van ons

 • Als Docent Bouwkunde heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren in je ontwikkeling en faciliteren je bij het behalen van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid, indien je hier nog niet over beschikt.
 • Een goed salaris van maximaal € 5.332,84 (eind schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking.
 • 8% vakantiegeld.
 • 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Pensioenregeling via het ABP.
 • Een werkplek met gezellige en inspirerende collega’s.
 • De mogelijkheid om gratis te sporten bij onze overburen.

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij NHL Stenden Hogeschool? Heb jij de energie en kennis die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Docent Bouwkunde.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Kor Visser (Opleidingscoördinator Bouwkunde) op telefoonnummer 06-48514804.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mathijn Lindstedt (Recruitment Consultant NHL Stenden Hogeschool) op telefoonnummer 06-11223081.