Docent Bouwkunde

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden hogeschool zoekt per direct voor de academie Technology & Innovation bij de afdeling Built Environment een  

Docent Bouwkunde 

0,6 – 0,8 fte  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met een ruime kennis en ervaring in de werkvoorbereiding en de uitvoering van de bouw. Het is van belang dat je kennis hebt over deze processen en dat je je kennis en ervaring graag wilt delen en kunt overbrengen op de studenten.  

Waar ga je aan de slag 

De afdeling Built Environment verzorgt binnen de Academie Technology & Innovation van NHL Stenden hogeschool de voltijd hbo-bacheloropleidingen bouwkunde, civiele techniek en ruimtelijke ontwikkeling. Elke opleiding heeft een eigen onderwijsprogramma, maar werkt op verschillende momenten samen met de andere opleidingen aan projecten binnen de bebouwde omgeving.  

De opleiding bouwkunde kiest voor praktijkgericht onderwijs met aandacht voor de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn voor de startende professional. De opleiding borgt op diverse manieren de hechte relatie met het werkveld door ook te werken aan uitdagende praktijkopdrachten. Ontwikkelingen in de bouw worden snel gesignaleerd en verwerkt in het onderwijs.  

Het team bouwkunde bestaat uit zeer betrokken en kundige docenten die veelal ook werkzaam zijn in de bouwpraktijk en een breed veld aan specialisaties vertegenwoordigen.  

Wat ga je doen 

Als docent bouwkunde ga je deel uitmaken van het team bouwkunde. Je stimuleert en daagt jouw studenten uit om het maximale uit zichzelf te halen. Als docent ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs, het begeleiden van studenten en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. 

Dit doe je door het geven van werkcolleges en door begeleiding tijdens projecten, stages, praktijkgericht onderzoek en afstuderen. 

In samenwerking met je collega’s ontwikkel je lesmateriaal en passende opdrachten en lever je een bijdrage aan de onderwijsontwikkeling. Ook lever je een deskundige bijdrage aan de ontwikkeling van vernieuwende onderwijsprogramma’s voor de opleiding Bouwkunde gebaseerd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’, onder meer in samenwerking met het werkveld. 

Daarnaast onderhoud je contact met externe partijen over actuele ontwikkelingen in de beroepspraktijk om kennis uit te wisselen.  

Profielschets: 

Je bent een actieve, betrokken collega die zelfstandig kan handelen en zich als een teamspeler opstelt. Samen met collega’s werk je mee aan de ontwikkeling van de opleiding waarbij multidisciplinariteit en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn. 

Wij zoeken een collega die: 

  • Bij voorkeur een Master-opleiding passend bij het vakgebied Bouwkunde heeft afgerond. 

  • Een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB-opleiding) heeft behaald of bereid is om te volgen. 

  • Kennis en ervaring heeft op het gebied van technische uitvoering, plannen, begroten, beheer, bouwmanagement en wet- en regelgeving. 

  • Goed kan communiceren met de studenten; je neemt de tijd om hen te helpen bij het vinden van een oplossing voor hun vraagstukken. 

  • Passie heeft voor techniek en innovatie. 

  • Een open houding en professionele instelling heeft en beschikt over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden.  

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 4.892,31 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering en  2,75% CAO verhoging per 1 juli 2020. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding voor het woon werkverkeer en kun je gebruik maken van de regeling fiscaal voordeel reiskosten. 

Als docent Bouwkunde heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren in je ontwikkeling en faciliteren je bij het behalen van de basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid, indien je hier nog niet over beschikt. Naast goede studiefaciliteiten en de mogelijkheid voor betaald ouderschapsverlof hebben we nog meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Ingangsdatum zo spoedig mogelijk. 

Standplaats is Leeuwarden.  

Over NHL Stenden hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent bouwkunde die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Cornelis Wartena, teamleider team Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2464 ATI.  

Procedure

Je kunt tot 17 augustus reageren. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. De gesprekken zijn gepland vanaf week 35.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Hans Schaeffer, coördinator bouwkunde, tel. nr. 06-39784969. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld