Docent Belastingrecht en Fiscaliteit

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 september 2020 voor de Academie Economics & Logistics een 

 Docent Onderzoeker Belastingrecht en Fiscaliteit 

0,8 fte 

Wie zoeken we

We zoeken een dynamische, enthousiaste docent onderzoeker met expertise op het gebied van belastingrecht en fiscaliteit.  Daarnaast ben je breed inzetbaar bij de begeleiding van studenten bij bedrijfskundige vraagstukken.  Vanuit deze rol draag je bij aan het studiesucces van studenten, aan betekenisvol onderwijs in de regio en daarbuiten en draag je bij aan een goede samenwerking met het werkveld van de opleiding. 

Waar ga je aan de slag

De Academie Economics & Logistics bestaat uit de bacheloropleidingen Finance & Control, Accountancy, Logistics Management en Finance, Tax and Advice. Ook biedt de academie Ad programma’s aan voltijd en duaal, en een post-hbo opleiding MKB-accountant. De academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten vanuit ateliers en onderzoeksgroepen bestaande uit o.a. het huidige lectoraat Green Logistics. Bij de Academie studeren ca. 1000 studenten. De academie bestaat uit een viertal kleine teams met goede contacten in het werkveld rondom onze locaties in Emmen en Leeuwarden; teams die studenten motiveren om het beste uit hen te halen en collegiaal zijn naar elkaar. Je thuisteam zal de opleiding Finance, Tax and Advice zijn, maar je zal ook werkzaam zijn binnen de ander opleidingen binnen de academie.  

Wat ga je doen

Als docent onderzoeker verzorg je onderwijs (instructie, training, begeleiding) gericht op de verwerving van beroepscompetenties voor studenten werkzaam binnen het Financieel Economische werkveld.  Je begeleidt en beoordeelt de vakinhoudelijke en professionele groei van voltijd- en deeltijdstudenten (bijvoorbeeld stagebegeleiding en de begeleiding en beoordeling van praktijkopdrachten en praktijkonderzoek en het begeleiden van het werken in ateliers). Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tijdens hun studieloopbaan tot je takenpakket. Je levert een deskundige bijdrage aan de ontwikkeling van het nieuwe curriculum van de opleiding en houd je bezig met het uitvoeren van vernieuwende onderwijsprogramma’s, gebaseerd op het onderwijsconcept ‘Design Based Education’, onder meer in samenwerking met het werkveld.  

Profielschets 

Wij zoeken een docent die: 

  • Mastergeschoold is, bij voorkeur een afgeronde masteropleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, of vergelijkbaar. 

  • Relevante kennis en werkervaring heeft op het gebied van de toepassing van fiscaliteit in de advisering van zakelijke en particuliere cliënten, dan wel vanuit het perspectief van de Belastingdienst. 

  • Zich herkent in de waarden verbindend, ondernemend en vindingrijk. 

  • Beschikt over didactische vaardigheden of bereid is zich op dit vlak te bekwamen. 

  • Collegiaal, flexibel en breed inzetbaar is zowel in Emmen als in Leeuwarden. 

  • Goede coaching vaardigheden heeft en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. 

  • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn en de relatie tussen werkveld en opleiding wil versterken.  

Wij bieden je: 

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris is afhankelijk van de relevante ervaring, maximaal € 4.892,31 (schaal 11 CAO-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. We streven naar een aanstelling per 1 september 2020 voor de duur van een jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Procedure 

De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Je kan tot 4 juni reageren.  

Reageren: 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Thea Holwerda, onder vermelding van vacaturenummer 2436 AEL.   

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Thea Holwerda, teamleider Finance, Tax and Advice, tel: 06- 28 31 72 95.