Docent Ad Service, Welzijn en Zorg Voltijd

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt zo spoedig mogelijk voor de Academie Social Studies  

Docent Ad Service, Welzijn & Zorg Voltijd 

0, 6 fte (0,3 fte lesplaats Emmen, 0,3 fte lesplaats Leeuwarden) 

Wie zoeken we 

We zoeken enthousiaste collega’s met kennis en expertise op het gebied van het Sociale Domein én met affiniteit voor het hoger sociaal onderwijs en specifiek het Ad-niveau. Vanuit je rol als docent werk je als studiecoach binnen de opleiding Ad Service, Welzijn & Zorg  

Waar ga je aan de slag 

De Academie Social Studies is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze academie biedt onderwijs aan ongeveer 2500 studenten. Binnen de academie is de Ad Service, Welzijn & Zorg een relatief nieuwe opleiding die zowel op lesplaats Emmen als Leeuwarden wordt aangeboden. De voltijdvariant in Emmen is gestart in september 2019, de voltijdvariant in Leeuwarden gaat per september 2020 van start.  

Wat ga je doen 

In de Ad ben je samen met enkele collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs aan studenten. Hierbij is de rol van studiecoach belangrijk en lever je op enkele inhoudelijk thema’s een bijdrage in het verzorgen van werkcolleges en/of ondersteunende trainingen. De Ad is vorm gegeven vanuit de dimensies van Positieve Gezondheid, die zijn vertaald in 8 modulen. Binnen de opleiding wordt gewerkt vanuit leeruitkomsten. Studenten gaan 2 dagen per week naar school en lopen 2 dagen per week stage. Als studiecoach begeleid je een groep studenten in de praktijk. Studenten werken in iedere module aan een individuele opdracht en aan een groepsopdracht. De groepsopdracht sluit aan bij het DBE-onderwijsconcept van NHL Stenden.  

Profielschets: 

  • Je kunt op een coachende manier vormgeven aan de begeleiding van studenten. Hierbij ben je in staat een krachtige leeromgeving te scheppen en kun je resultaatgericht aansluiten bij de leervraag van studenten en stimuleer je een onderzoekende houding. 

  • Vanuit de opleiding ben je in staat om de rol van ambassadeur naar het werkveld te vervullen en ben je in staat om vanuit de driehoek werkveld-student-opleiding het opleidingstraject voor de student mede vorm te geven. 

  • Je bent goed ingevoerd in de regionale setting en bent bekend met relevante vraagstukken in het Zorg- en Welzijnsdomein. 

  • Je bent een teamplayer en bent geïnteresseerd om samen met anderen een bijdrage te leveren aan doorontwikkeling van de Ad. Hiervoor ben je bereid deel te nemen aan teamoverleg en deskundigheidsbevordering.  

  • Binnen de Ad is het werkplekleren een essentieel onderdeel van de opleiding en ontmoet je je studenten ook regelmatig op hun werkplek.  

  • Je bent beschikbaar op dinsdag en woensdag (voor Leeuwarden) of op woensdag en donderdag (voor Emmen) 

  • Je beschikt over een relevante masteropleiding. 

Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring – tussen de € 2.845,47 (begin schaal 10 cao HBO) en € 5.026,85 (schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3% De vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Ad Service, Welzijn & Zorg Voltijd die wij zoeken? Stuur je motivatie en cv via de sollicitatieknop t.a.v. Marjolanda Hendriksen, teamleider Ad Service, Welzijn & Zorg Voltijd onder vermelding van vacaturenummer 2455 ASS.  

Procedure 

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. Je kunt tot 1 juli 2020 reageren.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Marjolanda Hendriksen, teamleider Ad Service, Welzijn & Zorg Voltijd. Telnr. 06- 15  31 95 28. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.