Docent AD Service, Welzijn en Zorg Leeuwarden

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken enthousiaste collega’s met kennis en expertise op het gebied van het Sociale Domein én met affiniteit voor het hoger sociaal onderwijs Vanuit je rol als docent vervul je de rol als docent en studiecoach binnen de opleiding Ad Service, Welzijn & Zorg. 

Waar ga je aan de slag 

De Academie Social Studies is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze academie biedt onderwijs aan ongeveer 2500 studenten. Binnen de academie is de Ad Service, Welzijn & Zorg een relatief nieuwe opleiding die zowel op lesplaats Emmen als Leeuwarden wordt aangeboden. De voltijdvariant in Emmen is gestart in september 2019, de voltijdvariant in Leeuwarden is in september 2020 van start gegaan. Deze vacature geldt voor de vestiging Leeuwarden. 

Wat ga je doen 

In de Ad opleiding Service en Welzijn en zorg ben je samen met enkele collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs aan studenten. Hierbij is de rol van studiecoach belangrijk en lever je op enkele inhoudelijk thema’s een bijdrage in het verzorgen van werkcolleges en/of ondersteunende trainingen. De Ad is gestoeld op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. De opleiding is vorm gegeven in 8 modulen en er wordt gewerkt vanuit leeruitkomsten. Studenten gaan 2 dagen per week naar school en lopen 2 dagen per week stage. Als studiecoach begeleid je een groep studenten in de praktijk. Studenten werken in iedere module aan een individuele opdracht en een groepsopdracht. Het onderwijs is vormgegeven volgens het DBE-onderwijs concept van NHL Stenden.  

Profielschets: 

  • Je kunt op een coachende manier vormgeven aan de begeleiding van studenten. Hierbij ben je in staat een krachtige leeromgeving te scheppen, je kunt resultaatgericht aansluiten bij de leervraag van studenten en stimuleert een onderzoekende houding. 

  • Vanuit de opleiding ben je in staat om de rol van ambassadeur naar het werkveld te vervullen en ben je in staat om vanuit de driehoek werkveld-student-opleiding het opleidingstraject voor de student mede vorm te geven. 

  • Je bent goed ingevoerd in de regionale setting en bent bekend met relevante vraagstukken in het Zorg & Welzijnsdomein. 

  • Je hebt bij voorkeur werkervaring in het welzijnsdomein, bijvoorbeeld in een wijkteam of binnen de gemeente, sociaal domein.  

  • Je bent een teamplayer en wilt, samen met anderen, de Ad door ontwikkelen. Hiervoor ben je bereid deel te nemen aan teamoverleg en deskundigheidsbevordering.  

  • Binnen de Ad is het werkplekleren een essentieel onderdeel van de opleiding en ontmoet je je studenten ook regelmatig op hun werkplek. Je hebt flexibiliteit en vrijheid om een deel van je uren in overleg met studenten en collega’s in te zetten. 

  • Je bent in ieder geval beschikbaar op dinsdag en woensdag 

  • Bij voorkeur beschik je over een relevante masteropleiding op het gebied van Welzijn en/of Zorg. 

Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar waar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris bedraagt maximaal 5.332,48 (schaal 11 cao-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%De vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale Multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Ad Service , Welzijn en Zorg Voltijd die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Annemieke Messelink, teamleider Ad Service, Welzijn en Zorg onder vermelding van vacaturenummer 2936 AS. 

Procedure 

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. Je kunt tot en met 1 juni 2022 reageren. De gesprekken vinden plaats op donderdag 9 juni 2022. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Annemieke Messelink, teamleider Ad Service, Welzijn en Zorg, 06- 41506973. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.