Docent – onderzoeker Pedagogiek en Social Work in Leeuwarden

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken enthousiaste collegas met kennis en expertise op het gebied van Pedagogiek & Social Work met affiniteit voor het hoger sociaal onderwijs. Je vervult zowel de rol van studiecoach, werkplaatsbegeleider, trainer en beoordelaar. Deze functie vraagt van jou een proactieve houding. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken en is er affiniteit met het werkveld een belangrijke voorwaarde.  

Waar ga je aan de slag 

De Academie Social Studies  biedt onderwijs aan ongeveer 2.000 studenten. Naast de AD-opleiding Participatie en buurtontwikkeling én de AD-opleiding Service, Zorg en Welzijn worden er ook twee Bachelor en Master opleidingen aangeboden, namelijk Social Work en Pedagogiek.  
Binnen deze academie worden de deeltijdvarianten Social Work en Pedagogiek in een flexibele vorm aangeboden. Contractonderwijs (post-hbo trajecten) maakt ook deel uit van de academie, dit wordt verzorgd door het kenniscentrum Zorg en Welzijn. 

De deeltijdopleidingen Social Work en Pedagogiek onderscheiden zich door het hanteren van een leerwegonafhankelijk onderwijsprogramma (flexibel leren) én de wijze waarop gepersonaliseerd leren centraal staat. Binnen de opleidingen is de inhoud vormgegeven aan de hand van acht modulen, waarbinnen flexibel gewerkt wordt aan verschillende leeruitkomsten. De studenten van de flexibele opleidingen volgen een vaste onderwijsdag in de week, namelijk donderdag (binnen de propedeutische fase) en de vrijdag (hoofdfase). 

Wat ga je doen 

Binnen de Flexibele deeltijdopleidingen Social Work en Pedagogiek ben je samen met collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van flexibel onderwijs aan studenten. Flexibel onderwijs is gericht vanuit de pijlers gepersonaliseerd onderwijs en co-creatie.  

Naast de werkzaamheden als docent bij de opleidingen deeltijd bestaat de mogelijkheid om onderwijs te verzorgen bij het kenniscentrum van onze academie. Dit betreffen post-hbo opleidingstrajecten en trainingen in het kader van her-, bij- en omscholing van professionals in het sociaal- en zorgdomein. De focus ligt momenteel bij trainingen ten aanzien van gezinsbehandeling waaronder IAG. 

Profielschets: 

  • Je beschikt over een relevante masteropleiding. 

  • Je kunt op een coachende manier vormgeven aan de uitgangspunten van flexibel onderwijs, zoals gepersonaliseerd leren en co-creëren. 

  • Je bent in staat een krachtige leeromgeving te scheppen waarbij je resultaatgericht aansluit bij de leervraag van studenten en een onderzoekende houding stimuleert. 

  • Vanuit de opleiding ben je in staat om de rol van ambassadeur naar het werkveld te vervullen. Je werkt vanuit de driehoek student- werkveld- opleiding om het opleidingstraject en het werkplekleren voor de studenten vorm te geven. 

  • Je bent een teamplayer en wilt samen met anderen het onderwijs door ontwikkelen.  

Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, prima faciliteiten en goede collegiale verhoudingen waar ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Een salaris - afhankelijk van jouw relevante ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%.  De vacature is in eerste instantie voor duur van een jaar met de intentie om te continueren.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken voor onze opleiding? Stuur je motivatie en cv (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Dorien Maassen (voltijd Pedagogiek) of Feike van der Sloot (flexibele deeltijd Pedagogiek & Social Work) onder vermelding van vacaturenummer 3013 ASS. 

Procedure 

Je kunt tot en met 1 december 2022 reageren. De gesprekken vinden plaats in of op 7 december in de ochtend of op 9 december 2022.   

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Feike van der Sloot, Teamleider a.i. Flexibele Deeltijd, telefoon: 06-8348 4129 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.