Consulent Bureau Werkplekleren

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo?  

NHL Stenden Hogeschool zoekt zo spoedig mogelijk voor de Academie Primair Onderwijs een 

Consulent Bureau Werkplekleren

0,8  fte

De consulent werkt vanuit het team Bureau  Werkplekleren en is een belangrijke verbindende schakel tussen de Opleiding Leraar Basisonderwijs, de studenten en de onderwijsinstellingen in de noordelijke provincies als het gaat om het leren in de praktijk. De consulent werkplekleren is contactpersoon voor diverse partijen aangaande de werving en plaatsing van studenten op de leerwerkplek maar ook bij andere zaken rondom het 'Samen Opleiden'. Daarbij inventariseert de consulent Bureau Werkplekleren wensen en behoeften van de verschillende partijen en heeft als doel om de verschillende partijen daarin bij elkaar te brengen.

Wie zoeken we

We zoeken een pro-actieve en accurate collega die als consulent Bureau Werkplekleren in de regio Groningen/Drenthe mede uitvoering geeft aan de organisatie en planning van het praktijkleren binnen de Opleiding Leraar Basisonderwijs van de Academie Primair onderwijs.

Waar ga je aan de slag

De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ca. 2.300 studenten verdeeld over de reguliere PABO, de deeltijdopleiding, de internationale PABO (ITEps), de Academische PABO en drie educatieve masters. De academie is actief vanuit vestigingen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Wat ga je doen

Bureau werkplekleren is een overkoepelend praktijkbureau voor de lesplaatsen Assen, Emmen, Groningen en Leeuwarden.

Als consulent heb je de volgende hoofdtaken:

 • Werven van leerwerkplekken en matchen van studenten.
 • Organiseren en presenteren van informatiebijeenkomsten voor studenten.
 • Ondersteuning bieden bij diverse overleggen, netwerkbijeenkomsten rondom ontwikkelingen bij het 'Samen Opleiden'/het werkplekleren.
 • Ontwerpen en schrijven van informatiebrieven, online inschrijfformulieren, informatiefolders, nieuwsbrieven, stagekalender, flyers etc. voor werkveld, studenten en lerarenopleiders van de NHL Hogeschool.
 • Je handelt (interne) inkomende en uitgaande communicatie af naar studenten, docenten en collega's die werkzaam zijn in het basisonderwijs.
 • Je komt met verbetervoorstellen om de interne en externe organisatie te optimaliseren.

Wat verwachten we?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Gestructureerd en accuraat werken, ook onder druk.
 • Een pro-actieve houding heeft en teamplayer.
 • Flexibel verschillende communicatiestijlen hanteren.
 • Goede schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.
 • Goede organisatorische vaardigheden.
 • Planmatig  werken, resultaatgericht en zelfstandig.
 • Ervaring en kennis van ICT toepassingen heeft en zeer ervaren is in  MS-Office 365 en  Google docs.
 • Initiatiefrijk, klantgerichtheid en stressbestendigheid.
 • Kennis van het onderwijsveld po Groningen / Drenthe is een pré.

Wij bieden je
Een inspirerende werkomgeving met een positieve, laagdrempelige en energieke sfeer. Het salaris bedraagt afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal € 3.691,27  (schaal 8 CAO HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Je wordt benoemd in de functie van medewerker studentbegeleiding A. Het betreft een tijdelijke aanstelling van voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de initiatiefrijke consulent Bureau Werkplekleren die wij zoeken?

Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Gea Hoekzema, Coördinator Bureau Werkplekleren met vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2989 APO.

Procedure

De vacature wordt zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorkeurspositie.

Je kunt tot en met 15  augustus reageren.  De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 22 en 26 augustus.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen of mailen met Gea Hoekzema,

coördinator Bureau Werkplekleren, tel. 06-15319610/ gea.hoekzema@nhlstenden.com.

Solliciteren alleen via de sollicitatieknop

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.