Business Controller

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? 

NHL Stenden Hogeschool zoekt voor de afdeling Finance Control & Procurement per 1 augustus 2021 een

Business Controller
1,0 fte

Wie zoeken we

We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van business control. Vanuit die ervaring heb je geleerd positie te verwerven als adviseur en sparringpartner voor zowel directeur, management als medewerker. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat op meerdere niveaus te communiceren. Daarnaast ben je een analytische én resultaatgerichte professional die vaardig is in zowel het analyseren van gegevens als het opstellen van begrotingen en rapportages. Je kunt procedures ontwikkelen voor financiële planning en weet, vanuit jouw deskundigheid en samenwerkingsgerichtheid, hier de juiste actoren bij te betrekken. Je bent gewend om zowel zelfstandig maar ook in teams (samen) te werken.

Waar ga je aan de slag

De dienst Finance, Control en Procurement bestaat uit de volgende teams:

 • Business Control;
 • Consolidatie, analyse en rapporteren (CAR);
 • Project, administratie en control (PAC)
 • Basisadministratie;
 • Procurement en
 • Ondersteuning.

De dienst staat voor betrouwbare dienstverlening en wordt gekenmerkt door proactieve, verbindende en oplossingsgerichte collega’s. Wij willen in control zijn ten aanzien van effectiviteit en efficiency van de bedrijfsvoering van de hogeschool (inclusief borging van de financiële continuïteit), waarbij wij willen voldoen aan wet- en regelgeving. Als afdeling ontwikkelen wij ons naar resultaatverantwoordelijke teams en werken samen aan het blijven/worden van één geheel.

Het team Business Control bestaat uit ongeveer 14 collega’s die de verantwoordelijkheid dragen voor de kwaliteit van een adequate werking van de planning & control cyclus.  Daarnaast verzorgt het team  financiële prognoses en adviseert directeuren, teamleiders en bestuur met het oog voor organisatiebelang. Het team is een tandem met het CAR en PAC team . Gezamenlijk zorgen zij voor de goede informatie en advisering aan de klant, waar mogelijk met gebruik van digitale systemen. Het gaat dan vooral over het stimuleren van de manier waarop wij het werk willen doen: initiatieven nemen, zelfmanagement, openheid, feedback geven, bevlogenheid en respect en vertrouwen van elkaar zijn voorbeelden van kenmerken van het team op dit moment en waarin wij ons verder in willen ontwikkelen. 

Wat ga je doen

In de functie van business controller ben je samen met je teamleden verantwoordelijk voor een adequate werking van de planning & control cyclus. Hiertoe voer je de volgende activiteiten uit:

 • Coördineren van het begrotingsproces en bewaken van de voortgang
 • Analyseren en adviseren omtrent begrotingen en uitvoeren van berekeningen
 • Coördineren van het verantwoordingsproces; planning van gesprekken, bewaken van deadlines
 • Periodiek volgen en analyseren van de voortgang i.r.t. jaarplannen en begroting
 • Opstellen van financiële prognoses a.d.h.v. informatie van budgethouders
 • Analyseren en toetsen van businesscases, projectplannen en beleidsdocumenten op juistheid en volledigheid
 • Adviseren van directeuren, teamleiders en bestuur, met oog voor organisatiebelang

Profielschets

Je hebt enige ervaring opgedaan in de functie van business controller. Vanuit die ervaring heb je geleerd positie te verwerven als adviseur en sparringpartner voor zowel directeur, management als medewerker. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat op meerdere niveaus te communiceren. Daarnaast ben je een analytische én resultaatgerichte professional die vaardig is in zowel het analyseren van gegevens als het opstellen van begrotingen en rapportages. Je kunt procedures ontwikkelen voor financiële planning en weet, vanuit jouw deskundigheid en samenwerkingsgerichtheid, hier de juiste actoren bij te betrekken. Je bent gewend om zowel zelfstandig maar ook in teams (samen) te werken.

Je hebt:

 • Hbo/WO werk- en denkniveau bij voorkeur aangevuld met een specifieke vervolgopleiding op het gebied van controlling
 • Opleiding op bedrijfseconomisch, accountancy of bedrijfskundig gebied
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van (business) control in een profit of non-profit organisatie of minimaal 5 jaar werkervaring bij een BIG-4 accountantsorganisatie.
 • Kennis van managementinformatiesystemen en administratieve systemen (AFAS)
 • Ervaring met veranderprocessen en teamdynamiek
 • Een flexibele instelling maar duidelijk in de aansturing van mensen en processen
 • Zelfsturend, accuraat en een brede kijk op processen
 • Oog voor organisatie en teambelangen
 • Goede communicatieve vaardigheden

Wij bieden je

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.717,25 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. De  indiensttreding is per 1 augustus en het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Verlenging van het dienstverband behoort tot de mogelijkheden.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende business controller die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Peter Wemmenhove, Directeur Finance Control & Procurement a.i., onder vermelding van vacaturenummer 2623 FC bij het onderwerp.

Procedure

Je kunt tot 12 mei 2021 i reageren. De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitzet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur. De sollicitatiegesprekken vinden naar verwachting plaats op woensdag 19 mei 2021.

Vragen?

Informatie over de inhoud van de functie kan worden ingewonnen bij Peter Wemmenhove, Directeur  Finance Control en Procurement, a.i., telefoonnummer 06-40591015

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.