Adviseur kenniscommunicatie met wervende schrijfkwaliteiten

Ben jij gedreven om als adviseur marketingcommunicatie de onderzoeksgroep Zorg en Welzijn van NHL Stenden op de kaart te zetten? Pak jij op een ondernemende manier je rol binnen onderzoeks- en kenniscommunicatie en kun je op dat gebied de link leggen met onze dynamische hogeschool? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wie zoeken we 

We zoeken een strategische, ondernemende teamspeler met een commerciële blik die zelfstandig onderzoekcommunicatie binnen en buiten de hogeschool (netwerken) kan oppakken. Een kritische adviseur die in gesprek op tafel kan krijgen wat de informatiebehoefte is, maar ook iemand die op het gebied van communicatie een gesprekspartner kan zijn voor de lectoren en netwerkpartners.  

Wat ga je doen 

Je adviseert en werkt hands on binnen het onderzoeksproject FAITH. Je bent de drijvende kracht achter de communicatieactiviteiten van het onderzoeksprogramma FAITH-research, waarmee je vanuit zowel NHL Stenden als de Hanzehogeschool (penvoerder) een breed netwerk van zorgorganisaties bedient. Daarnaast neem je ook deel aan het Aletta Jacobs School of Public Health netwerk en zet daar de onderzoeksgroep van Zorg en Welzijn van NHL Stenden op de kaart. Je signaleert maatschappelijke trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor het commerciële productaanbod binnen de academie gezondheidszorg. Deze brede blik integreer je in je adviezen en acties. Daarnaast denk je actief mee over de interne en externe profilering van onderzoekcommunicatie en ons commerciële aanbod. We werken zo veel mogelijk multidisciplinair. Dit betekent dat we daar waar mogelijk de verbinding zoeken met studenten, andere afdelingen en netwerkpartners. Je werkt samen met de STER-teamers vanuit Marketing & Communicatie aan de afgesproken resultaten voor de Academie gezondheidszorg. Je wordt aangesteld bij de dienst Marketing & Communicatie en vanuit die positie uitgedetacheerd naar de academie Gezondheidszorg. Voor de activiteiten vanuit FAITH weet je oog te houden voor de wensen en belangen van een andere hogeschool (Hanze). 

Naast een denker ben jij vooral ook een doener. Door te doen, gebeurt het! Met jouw resultaatgerichte en ondernemende houding en doelgroep- en mediakennis draag jij eraan bij dat we bekend staan als kennispartner die impact creëert in de regio. Je hebt adviserende kwaliteiten en een vlotte pen en kunt het verhaal van onze organisatie en innovatieve projecten en activiteiten op een prikkelende manier verwoorden, waardoor deze aantrekkelijk wordt om te lezen en de toon aansluit bij onze verschillende doelgroepen. Je ziet wanneer iets nieuwswaarde heeft en je ziet kans om NHL Stenden (en ook FAITH-research) via elke vorm van media onder de aandacht te brengen.  

Keywords: hands on, strategisch, vindingrijk, creatief, vlotte pen, teamspeler, proactief, stevige persoonlijkheid en resultaatgericht. 

Profielschets: 

  • Je hebt een relevante, afgeronde hbo-opleiding en beschikt over up-to-date kennis van het vakgebied communicatie. 

  • Je hebt werkervaring als adviseur, bij voorkeur in een complexe organisatie. 

  • Je hebt ervaring met diverse communicatiemiddelen en kanalen en kunt direct zelfstandig meedraaien in een team van professionals. 

  • Je hebt ervaring met verandercommunicatie en weet wat ervoor nodig is om de rol van onderzoek op de kaart te zetten. 

  • Je bent een strategische gesprekspartner met een breed organisatieperspectief en hebt een hands on mentaliteit. 

  • Je adviseert over onder andere profilering/positionering van onderzoek, persbenadering en relatiebeheer en ontwikkelt hiervoor ook de nodige communicatiemiddelen. 

  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift. Ook heb je goede mondelinge beheersing en schriftelijke vaardigheden van de Engelse taal.  

  • Je schrijft en redigeert teksten voor het intranet, internet, nieuwsbrieven en LinkedIn en hebt daarin aantoonbare ervaring. 

  • Je bent resultaatgericht, netwerkvaardig en weet mensen te boeien, te overtuigen en te inspireren. 

  • Je bent flexibel, besluitvaardig, doortastend in de samenwerking met anderen en je kunt omgaan met snelle veranderingen en harde deadlines (stressbestendig). 

NHL Stenden biedt 

Een inspirerende werkomgeving met een positieve, laagdrempelige en energieke sfeer. Het salaris bedraagt afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal € 4.569,57 schaal 10 cao hbo bruto per maand bij een volledige betrekking als Adviseur A, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Indiensttreding zo snel mogelijk, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 

NHL Stenden grensverleggend 

Met speerpunten als internationalisering en een heel nieuw onderwijsconcept: Design Based Education, draagt de hogeschool bij aan wereldwijze innovatie. Door grenzen te verleggen bereik je meer! De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijkprofessionals die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen. Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken onze mensen het onmogelijke mogelijk. 

Waar ga je aan de slag 

Met een allround team van marketing- en communicatieprofessionals, vormgevers, copywriters, social media specialisten en web-technisch medewerkers zijn we als dienst Marketing & Communicatie verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het Marketing & Communicatiebeleid van NHL Stenden Hogeschool. Onze doelgroepen bestaan uit potentiële en huidige studenten, nationaal én internationaal en in- en externe stakeholders, waaronder de zakelijke markt en de media. Kortom een dynamische en veelzijdige werkomgeving!  

Reageren 

Wil jij, net als de ruim 2300 andere collega’s binnen NHL Stenden, ook grenzen verleggen? Én herken jij je in het profiel? Stuur dan je sollicitatie en cv (in één document) via de sollicitatiebutton t.a.v. Marianne Algera onder vermelding van vacaturenummer 3120 MC. 

Procedure 

Je kunt reageren tot en met 29 mei 2023.  

Vragen? 

Voor andere vragen over de functie kun je bellen met Marianne Algera, telnr. 06-14955081. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.