Snelnieuwsredacteur op de Drentse redactie

Voor de redactie van Dagblad van het Noorden zoeken wij een:
 
Snelnieuwsredacteur op de Drentse redactie
38 uur per week
 
Op de Drentse redactie van Dagblad van het Noorden (en de redacties van verschillende nieuwstitels in Zuidwest-Drenthe en de Kop van Overijssel) is plek voor een enthousiaste en getalenteerde snelnieuwsredacteur met een voorliefde voor nieuws en de regio. 
 
 
Als snelnieuwsredacteur heb je een belangrijke spilfunctie bij Dagblad van het Noorden: je werkt in een klein team dat verantwoordelijk is voor de snelle, online berichtgeving in (Zuidwest-) Drenthe en Groningen. Je hart klopt sneller van nieuws en je kan snel en secuur werken. Je brengt nieuws en verhalen het liefst als eerste en bent creatief en taalvaardig. Naast de website van Dagblad van het Noorden komen je berichten ook op de verschillende nieuwssites in (Zuidwest-)Drenthe en de Kop van Overijssel. 
 
Samen met de verslaggevers in het veld zorg je ervoor dat de Noordeling op de hoogte is van het actuele nieuws. Je bent zelfstandig en pro-actief en durft door te pakken als dat nodig is. Je bent bereid weekend- en avonddiensten te draaien. De titels van NDC Mediagroep werken volgens het principe 'online first', wat betekent dat je in de frontlinie van het nieuws actief bent.
  
Functie-eisen 
Je bent talentvol en pas afgestudeerd met minimaal een hbo werk- en denkniveau en kennis van en inzicht in journalistieke technieken, redactionele systemen en gevoel voor online, tekst, taal en beeld. Je beschikt over een goede pen en je bent flexibel, creatief en accuraat. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent bereid in jezelf te investeren.  
 
Informatie 
Wij bieden je een goed pakket arbeidsvoorwaarden, een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, een jaar in een dynamische organisatie in het mooiste deel van ons land. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
De standplaats van deze functie is Meppel / Groningen. 
 
Voor informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met: 
 
Annique Oosting, chef Drenthe, 06-53 14 89 10
Alfred Meester, chef Nieuwstafel, 06-53 83 39 53
 
Solliciteren
Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie via onze website; www.werkenbijndcmediagroep.nl. 
Sluitingsdatum van deze vacature is maandag 25 januari 2021. De gesprekken zullen plaatsvinden vanaf eind januari.