Manager werving

We zoeken voor onze afdeling B2C een:
 
Manager werving
36 uur
 
NDC mediagroep is als journalistieke organisatie continu aan het doorontwikkelen. De afdeling B2C is daarbij verantwoordelijk voor de groei in de lezersmarkt (abonnementen), het grootste omzetaandeel van NDC mediagroep. Met het team werving worden zoveel mogelijk en uiteraard zo efficiënt mogelijk nieuwe abonnees geworven via online marketing, e-mailmarketing en de paywall (in samenwerking met de redactie), maar ook nog via telemarketing en verkoopteams op straat. Eenmaal abonnee, dan zorgt het team Klantenservice, engagement en retentie voor een goede onboarding (welkomstprogramma) en activatie en probeert het team opzeggingen te voorkomen. Het team klantbeleving pakt allerlei B2C projecten op om onderdelen van de klantreis te optimaliseren. Werken binnen het team B2C betekent werken met data, pro-actief projecten aandragen en verbeterpunten zien. Kom je ons team versterken?
 
 
Als Manager werving maak je deel uit van het management team binnen de afdeling B2C en rapporteer je rechtstreeks aan de Marketing director. Je bent verantwoordelijk voor de wervingsstrategie van de NDC dag- en nieuwsbladen via alle kanalen (online, e-mail marketing, direct marketing/mailings, telefonische verkoop en Promotieteams). Dit doe je zo efficiënt mogelijk, want jij bent verantwoordelijk voor de marge op de verkochte abonnementen. Samen met een klein team van specialisten houd je je dagelijks bezig met de wervingsprojecten en zorg je voor groei in betaalrelaties door het acquireren van nieuwe en ex-abonnees. Tevens volg je marktonwikkelingen en zorg je voor verdere procesoptimalisatie. Je bent in staat een visie te ontwikkelen op het realiseren van (digitale) groei, waarbij je oog hebt voor een constructieve samenwerking met de verschillende interne en externe stakeholders.
 
 
Functie-eisen
Je bent strategisch en tactisch en hebt ervaring opgedaan in een leidinggevende functie. Je bent proactief en ondernemend en probeert dagelijks het maximale uit je team te halen.
 
Kennis
 
· WO/HBO+ werk- en denkniveau
 
· Kennis van en ervaring op het gebied van projectmanagement en scrum/agile werken.
 
· Kennis van online marketingtechnieken en het effectief inzetten hiervan om (potentiële) klanten te bereiken en te converteren.
 
 
 
Vaardigheden
 
· Leidinggevende en sociale vaardigheden om medewerkers te instrueren, coachen en motiveren.
 
· Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en realiseren van werkzaamheden binnen de afdeling.
 
· Proactief en ondernemend in het signaleren en communiceren van consequenties van ontwikkelingen en projectrisico’s.
 
· Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het vertalen van plannen en het onderhouden van contacten met in- en externe contactpersonen.
 
· Resultaatgerichtheid bij het bereiken van de geformuleerde doelstellingen.
 
· Samenwerkend vermogen en tact voor het leidinggeven aan en het werken binnen (project)teams.
 
· Stressbestendigheid en flexibiliteit voor het verrichten van diverse werkzaamheden onder tijdsdruk.
 
 
 
Functie-informatie
 
 

De functie is ingeschaald in schaal K in de cao Dagbladuitgeverijbedrijf. De standplaats van deze functie is Groningen/ Leeuwarden.

 
 
 
Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Susan Horstra, Marketing director, T: 06 53 57 94 39.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie via onze website: www.werkenbijndcmediagroep.nl
Sluitingsdatum van deze vacature is 8 augustus  2021. 

Een online assessment en een casepresentatie kunnen deel uitmaken van de sollicitatie-procedure.