Chef sport

Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant zoeken gezamenlijk een: 
Chef Sport
38 uren per week
 
De sportredacties van Leeuwarder Courant (LC) en Dagblad van het Noorden (DVHN) werken nauw samen onder het merk Sport Noord en bundelen hun krachten om de inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe de beste sportverhalen te bieden.
 
Als Chef Sport ben je verantwoordelijk voor de sportberichtgeving van beide titels, zowel online, de socials als op papier. DVHN.nl en LC.nl zijn 24/7 nieuwsorganisaties waar gewerkt wordt met meerdere deadlines per dag – of, tijdens een wedstrijd, soms per uur.
 
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven sportjournalist met leidinggevende ervaring. Je bent een teamspeler die weet hoe je mensen kunt coachen en motiveren. Je kent als geen ander de mogelijkheden van online en weet hoe je een groot publiek bereikt. Je hebt bij voorkeur ervaring met video en audio. Je kent de regionale sport en hebt een heldere visie op moderne sportjournalistiek. Je kunt goed plannen en hebt financieel inzicht.
 
Functie-eisen
Je hebt een opleiding in de journalistiek, HBO of WO en bent leergierig. Wij bieden een dynamische werkomgeving waarin we papier koesteren, maar voluit inzetten op de mogelijkheden om onze verhalen op nieuwe manieren te vertellen en bij ons publiek te brengen. We zijn de beste sportredactie van Noord-Nederland.
 
Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Sander Warmerdam, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant 058 – 284 5406, of met Erik Wijnholds, hoofdredacteur Dagblad van het Noorden, 050 – 584 4200. 
 
Solliciteren
Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie via onze website; https://www.werkenbijndcmediagroep.nl/vacatures/182716-view
Sluitingsdatum van deze vacature is 11 april 2021.