Trainee Beleidsadviseur Water en Riolering

Fulltime, standplaats Gieten.

Sta je te trappelen om het verschil te maken in de watersector? Wil je straks inhoudelijk uitgedaagd worden en écht van waarde zijn? Ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière.

Jouw trainee functie

Als trainee beleidsadviseur water en riolering signaleer en analyseer je ontwikkelingen binnen het vakgebied en adviseer je hierover, zowel intern als extern. Je implementeert het (afval)waterbeleid in de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het Gemeentelijk Rioleringsplan en het Basis Rioleringsplan. Ook stel je een vervangings- en onderhoudsprogramma riolering op, inclusief de financiële aspecten en consequenties. Je regelt onderzoeken en zorgt voor de technische ontwerpen. Je bent actief betrokken bij de samenwerking in de waterketen. Verder vervul je een regierol richting inwoners op het gebied van watervragen, overlegt hierover en informeert.

Je komt te werken bij de gemeente Aa en Hunze, jouw standplaats is in Gieten. Samen met ruim 180 collega’s, werk je aan projecten die ertoe doen! Het doel is om de gemeente mooi te houden én elke dag een beetje mooier te maken. Waar mogelijk werk je samen met betrokken inwoners aan maatschappelijke vraagstukken. Hierbij kijk je naar buurtinitiatieven, je luistert en beweegt mee, verbind en ondersteunt waar het kan. Dit doe je door naar ‘buiten’ te gaan en contact te onderhouden met inwoners, organisaties en verenigingen. Zo kan je samen effectief inspelen op wat er leeft bij inwoners.

Jouw team

Het team Ruimtelijk Beheer is ervoor om de fysieke leefomgeving steeds mooier, prettiger, veiliger en gezonder te maken. We zorgen voor het beheer, onderhoud en de aanleg van wegen, groen, water, riolering, begraafplaatsen en gebouwen. Jij zorgt samen met jouw team voor beleid, jullie geven advies, voeren projecten uit, beheren gegevens en handelen meldingen af. Jouw team bestaat uit beleidsadviseurs, projectleiders, projectmedewerkers en ondersteunend personeel.

De praktische zaken

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en affiniteit met het beleidsveld van (afval)water. Naast de noodzakelijke kennis en inzicht van (afval)water kijken we vooral naar de vaardigheden die passen bij de rol van adviseur in onze organisatie. Hierbij is het van belang dat je verantwoordelijkheid pakt, proactief signaleert, verbindt en constructief meedenkt vanuit de politieke context en het maatschappelijk belang. Je denkt in oplossingen door boven de materie uit te kijken, trends te signaleren en je netwerk effectief in te zetten. Je bent communicatief, innovatief en durft buiten kaders te denken. Verder beschik je over onze vijf kerncompetenties: samenwerken, verantwoordelijkheid, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit.

Het Nationaal Watertraineeship

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies, excursies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Het traineeship start in april of oktober en duurt twee jaar. Meer informatie over het programma is te vinden op onze website: www.nationaalwatertraineeship.nl. Andere functies vind je op de website www.watervacatures.nl. Heb je vragen, neem dan contact met ons op via: 070-3 319 949.