Gebiedsmanager (Versterkingspunt Midden-Groningen)

Functie­omschrijving

De ambities rond het veiliger maken van gebouwen in het aardbevingsgebied zijn helder. Hoe het gebeurt, is aan jou met je team.

Van voornemens en ambities naar directe uitvoeringsplannen. Daar zijn jij en je team zeer nauw bij betrokken. Samen met de gemeenten in een bepaald deel van het aardbevingsgebied in Groningen help je de bewoners bij het veilig maken van hun huizen. Heel concreet. Met maximale impact.

Jouw verantwoordelijkheden als gebiedsmanager

In het jou toegewezen gebied ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het versterkingsplan in samenwerking met gemeenten  en adviseurs. Daarnaast fungeer je als accountmanager van NCG naar gemeentelijke opdrachtgevers op strategisch en tactisch niveau. Dat houdt in dat je:

 • je gebiedsteam aanstuurt met aandacht voor resultaat en de bewoners.
 • zorgt voor tactische afstemming met externe deelnemers en stakeholders, waaronder de gemeenten en corporaties vanuit de strategische doelstellingen.
 • bijdraagt aan de managementinformatie van NCG rond je gebied en zorgt voor de informatievoorziening vanuit het gebied naar het hoofd van de afdeling Ontwikkeling.
 • bijdraagt aan de ontwikkeling van lokale plannen van aanpak. Ook bewaak je ramingen, begrotingen en uitputting op afgegeven budgetten.
 • bijdraagt aan de organisatieontwikkeling van NCG als geheel.
 • een uniforme werkwijze over de versterkingspunten bewaakt waar mogelijk.
 • verantwoordelijk bent voor goede documentatie en borging van bewonerscontacten en andere partners.

Als gebiedsmanager word je hiërarchisch en functioneel aangestuurd door het hoofd van de afdeling Ontwikkeling.

 

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten als Gebiedsmanager
De medewerkers in je team rekenen uiteraard op je leidinggevende kwaliteiten; je hebt ook aantoonbare ervaring met het aansturen van mensen en organisatiedelen. Ook heb je oog voor de ontwikkeling van je medewerkers. Verder kun je je heel goed inleven in de problemen van de mensen in het aardbevingsgebied en beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau met een relevante afgeronde wetenschappelijke opleiding.
 • Ervaring als leidinggevende in complexe organisaties.
 • Kennis van het aardbevingsgebied en de partijen die er een rol spelen.
 • Kennis van en inzicht in bestuurlijke verhoudingen en stakeholdersmanagement.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 13
 • Maand­salaris Min € 4.252 – Max. € 6.374 (bruto)
 • Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van 6 maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van één van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.

Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee. 

Meer over jouw toekomstige afdeling

De afdeling Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het proces van de ‘Hazard and Risk Assessment’ (HRA) tot en met de prioriteitstelling van de gemeentelijke opdrachtgevers in de lokale jaar- en meerjarenplannen. Behalve dat Ontwikkeling de gemeenten ondersteunt bij het voorbereiden en uitzetten van deze plannen, neemt de afdeling ook de bewoners- en zaakbegeleiding gedurende het gehele versterkingsproces op zich. 

Ontwikkeling bestaat uit twee teams. Team Gebieden is het primaire aanspreekpunt voor gemeenten (op tactisch/operationeel niveau) en bewoners. En Team Strategische Planning & Coördinatie houdt zich bezig met de jaarlijkse HRA-cyclus, het accountschap van stakeholders TCV en TCMG, en NCG-planning naar aanleiding van input van de operationele afdelingen.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met zeven gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zes kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

Sollicitatie

Wij ontvangen graag voor 9 april 2020 je sollicitatie met cv via het sollicitatieformulier Gebiedsmanager (Versterkingspunt Midden-Groningen).

Contactpersonen

Meer informatie over de vacature? Neem contact op met Jaap Groenhagen, Afdelingshoofd Ontwikkeling via 06 - 46 05 86 44..

Meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Maja Schuurman, HR adviseur via 06 – 55 49 39 69.