Projectleider Appingedam

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) werkt aan het versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Maar ook aan het vergroten van de leefbaarheid en duurzaamheid en het versterken van de regionale economie. De bewoner staat hierbij centraal.

NCG bestaat sinds 2015 en is een samenwerking van zes Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied, provincie Groningen en de Rijksoverheid. Medewerkers van NCG werken vanuit de locaties Groningen, Den Haag en de zes versterkingspunten in de provincie Groningen (Appingedam, Delfzijl, Uithuizen, Loppersum, Ten Boer en Schildwolde).

Kijk voor meer informatie over NCG op www.nationaalcoordinatorgroningen.nl

Wij zoeken een projectleider 

Stand­plaats: Appingedam
Uren per week: 32 - 36
Maand­salaris: € 3.740 - € 5.559
Salaris­niveau: schaal 12
Niveau: WO
Toelichting: 1,0 FTE
Plaatsingsdatum: 20 augustus 2019
Reageren: uiterlijk zondag 1 september 2019
Dienst­verband: tijdelijke aanstelling van 6 maanden (met kans op vaste aanstelling)
Vacaturekenmerk: NCG_20190816_12 

Functie­omschrijving

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) werkt aan het versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Jij beschikt als projectleider over de noodzakelijke helikopterview, een stevige hands-on mentaliteit en draagt bij aan een veiligere leefomgeving voor de inwoners. De opgave voor het hele aardbevingsgebied is om in enkele jaren woningen te inspecteren, en zo nodig  bouwkundig te versterken.

Als projectleider voor de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) werk je aan diverse projecten van de versterkingsopgave voor het versterkingspunt Ten Boer. Je bent de schakel tussen de betrokken partijen en creëert de juiste randvoorwaarden voor een optimale voorbereiding en uitvoering van projecten uit het Plan van Aanpak (PvA).

Je voelt je nauw betrokken bij de regio en de aardbevingsproblematiek. Dat houdt in dat je bereid bent je voor langere tijd te verbinden aan de opgave van NCG. Vanuit NCG werk je vanuit het Versterkingspunt Ten Boer aan projecten binnen de gemeente grenzen. De projecten worden ingegeven door de versterkingsopgave binnen de gemeente, die is vastgelegd in het Plan van Aanpak van NCG. Je vormt de schakel tussen beleid en realisatie. De projecten worden gekenmerkt door een hoge mate van complexiteit (technisch, maatschappelijk, financieel en bestuurlijk). Je maakt deel uit van een projectteam van het versterkingspunt bestaand uit: de gebiedsmanager, collega projectleider, junior projectleider, bewoners begeleiders en projectondersteuning. In de voorbereiding en uitvoering van projecten is er intensieve samenwerking met diverse partijen (o.a. woningcorporaties, gemeente, Centrum Veilig Wonen). Bij NCG wordt het Integraal Project Management model gehanteerd. Je rapporteert rechtstreeks aan de gebiedsmanager. Functioneel rapporteer je aan de projectmanager.

Jouw taken

 • Je vertaalt beleidsuitgangspunten naar uitvoerbare projecten.
 • Je (bege)leidt multidisciplinaire projecten van planvorming en inspectie tot realisatie.
 • Je initieert en organiseert bijeenkomsten met diverse stakeholders.
 • Je stemt af met belanghebbenden en bereidt besluitvorming voor.
 • Je signaleert kansen en bedreigingen van processen en producten, en neemt daarop actie binnen gestelde kaders.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de uitbouw van kennis en vaardigheden binnen NCG.
 • Je realiseert afgesproken prestaties binnen de gestelde termijnen en onder de gegeven kwalitatieve en financiële condities.
 • Je werkt mee aan het opstellen van het uitvoeringsprogramma.
 • Je geeft vorm aan een constructieve interactie met bewoners, ondernemers en andere organisaties.
 • Je draagt bij aan de agendering van projecten op agenda’s van de stakeholders.
 • Je bewaakt de voortgang, verbindt en  stemt af.
 • Je overlegt met betrokken partijen over financiering van de projecten.
 • Je benut op het juiste moment de juiste contacten om doelstellingen te bereiken.
 • Je volgt politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en integreert deze in je dagelijkse werk.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau en minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als projectleider bij voorkeur binnen het ruimtelijk domein.
 • Je hebt meerjarige ervaring in het werken met het IPM model en bent gewend om in de praktijk 1 of meerdere rollen daarvan voor je rekening te nemen binnen de lopende projecten.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met bouwprocessen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van deelprojecten.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van presentaties aan groepen.
 • Je hebt oog voor bestuurlijke gevoeligheid en affiniteit met het lokaal bestuur.
 • Je kunt je goed inleven in belangen en perspectieven van anderen en weet deze bij elkaar te brengen.
 • Je bent goed op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren.
 • Je bent redactioneel vaardig, communicatief sterk, creatief en weet mensen te motiveren.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met één of meerdere rollen van het IPM-model.
 • Je bent een doorzetter en stress bestendig.
 • Je beschikt over een rijbewijs en een auto.

Overige arbeids­voorwaarden

Het gaat om een proeftijdaanstelling (ARAR art. 6.2.a.) voor de duur van 6 maanden bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat die bij gebleken geschiktheid wordt omgezet naar een vaste aanstelling. 

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Werving procedure

De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Interne kandidaten hebben voorrang. Interne kandidaten zijn in dienst van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied:
Gemeente Groningen (voorheen Groningen en Ten-Boer), Hogeland (voorheen gemeenten Bedum, Winsum, de Marne en Eemsmond), Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden- Groningen (voorheen Slochteren, Menterwolde en Hoogezand Sappemeer).
Hierna hebben medewerkers van de Rijksoverheid voorrang op externe kandidaten.

Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Dan vragen wij je dit duidelijk te vermelden in je sollicitatiebrief en een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen. Kandidaten die solliciteren vanuit bovengenoemde gemeenten en overheidsinstellingen, de overige departementen, de rijksdiensten, de Hoge Colleges van Staat en de rechterlijke macht worden met voorrang behandeld.

Sollicitatie

Wij ontvangen graag uiterlijk zondag 1 september 2019 je sollicitatie met cv via het sollicitatieformulier Projectleider.

Meer informatie

Over de vacature:
De heer Siert Wieringa, Projectmanager Appingedam, 06 - 15 95 30 46 

Over de sollicitatieprocedure:
De heer Erik Verkerk, HR adviseur, 06 - 48 13 12 89