Businessanalist

Functie omschrijving

Met jouw ervaring en kwaliteiten als businessanalist heb je impact op de Groningse samenleving. Je draagt eraan bij dat iedereen veilig kan wonen, werken en naar school kan gaan. Dit doe je in het bijzonder door te werken aan de verdere ontwikkeling van een nieuwe IT-oplossing: BKG, oftewel Bouw Kansrijk Groningen.

Als businessanalist ga je aan de slag bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Een organisatie die erg in ontwikkeling en volop in beweging is. NCG coördineert de grote en complexe versterkingsoperatie in het Groningse aardbevingsgebied. We onderzoeken meer dan 25.000 adressen en bepalen of en hoe de gebouwen versterkt worden. Daarbij draait het om preventief versterken. Zo kunnen bewoners het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving.

NCG heeft een groot aantal processen ingericht om deze operatie aan te sturen, te volgen en erover te rapporteren. Deze processen zijn nog volop in ontwikkeling en veranderen soms, bijvoorbeeld door nieuwe wet- en regelgeving. BKG ondersteunt deze processen. Op dit moment breiden we de applicatie sterk uit en passen we de bestaande functionaliteiten aan op nieuwe eisen.

Als businessanalist speel jij een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van BKG. Hierbij werk je nauw samen met de product-owner en andere leden van het agile werkende BKG-team. En natuurlijk met andere collega’s. Jij gaat met de business in gesprek over complexe uitdagingen en de nieuwe of veranderende IT-behoefte. Die analyseer je en zet je om in goede oplossingen. De ene keer is dat een userstory en de andere keer een advies over een alternatieve IT-solution. Voor de directie, het management en andere betrokkenen ben jij een waardevolle adviseur en ondersteuner bij complexe vraagstukken rondom processen, applicaties en functionaliteiten.

Jouw belangrijkste taken

 • Je brengt de behoefte van gebruikers en het management in kaart.
 • Je vertaalt deze naar waarde voor de bewoners in het gebied en de organisatie.
 • Je analyseert, beschrijft en modelleert businessprocessen.
 • Je verzamelt en analyseert (functionele) requirements.
 • Je werkt samen met de ontwikkelteams bij het realiseren van deze requirements.
 • Je bepaalt de impact van voorgenomen veranderingen.

Jouw focus ligt in eerste instantie op BKG en het werk voor het BKG-team. Je maakt echter ook deel uit van de afdeling Informatievoorziening. Het kan zijn dat je vanuit daar vraagstukken oppakt die buiten BKG liggen.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitair diploma.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als (lead) businessanalist en/of solutionarchitect.
 • Je hebt ervaring met methodieken als scrum en agile.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van of ervaring met Pega, zaakgericht werken en Lean Six Sigma.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring bij de Rijksoverheid, en dan het liefst in een uitvoeringsorganisatie.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit.
 • Je handelt besluitvaardig, integer en resultaatgericht.
 • Je kunt goed abstract en conceptueel denken en komt met creatieve ideeën.
 • Je reflecteert op je eigen handelen en bouwt graag aan een netwerk.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Bij Nationaal Coördinator Groningen hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Voor de functie van business-analist kun je rekenen op:

 • Een functie waarbij je rechtstreeks meewerkt aan een unieke en maatschappelijk actuele opgave.
 • Een salaris van minimaal € 4.092,- en maximaal € 6.045,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB, 16,37%) bovenop je salaris. Onderdeel daarvan is 8% vakantiegeld. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste aanstelling.

Bijzonderheden

 • We hebben in het BKG-team ruimte voor twee enthousiaste en ervaren businessanalisten.
 • Het opvragen van referenties kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties. In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van twaalf maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen. Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatiebutton.
 • De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van een van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dicht bij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

Vanwege de vliegende start die de Nationaal coördinator Groningen (NCG) doormaakt, zijn momenteel nog vrij veel rollen en functies ingevuld door externe collega's. NCG wil cruciale kennis en kunde graag borgen met eigen medewerkers.

Team Bouw Kansrijk Groningen

De nieuwe applicatie Bouw Kansrijk Groningen (BKG) wordt ontwikkeld en beheerd door een gemotiveerd en getalenteerd team. Dat bestaat uit projectmanagers, een product-owner, businessanalisten, architecten, scrum-masters, developers, testers en functioneel beheerders (in totaal ruim dertig mensen). Dit team werkt volgens het agile-gedachtengoed.


Reageer op deze vacature