Planner

Functie omschrijving

Ruim 26.000 panden in Groningen moeten veiliger worden gemaakt om zo minder vatbaar te zijn bij aardbevingen. Als planner bij Nationaal Coördinator Groningen werk je aan het continu verbeteren van de meerjarenplanning (MJVP) en de jaarplanning. Een veiligere woonomgeving, dat is waar jij je dagelijks voor inzet.

Jouw verantwoordelijkheden als Planner
Planningen voor zowel korte, middellange als lange termijn, verbanden leggen en het plannen van uitvoerbaarheid en capaciteit. Dat ga jij doen in het aardbevingsgebied in Groningen. Je werkt met twee collega planners aan de tactische en strategische planning voor de ruim 26.000 panden. Jij zorgt voor het maken van de vertaalslag naar de operationele planning.
Je werkt als planner mee aan een uitvoerbare en realiseerbare planning. Er komt dagelijks veel informatie op je af, maar met jouw communicatieve en analytische vaardigheden weet jij structuur aan te brengen en dit helder te vertalen voor je collega's.
Om te komen tot een goede planning weet jij de juiste partners te vinden. Je gaat met hen in gesprek om uitgangspunten en resultaten te vertalen in de planning. Ook data gebruik je in jouw analyses, modellen en rapportages. Vanzelfsprekend werk je nauw samen met collega's van de strategische planning zodat jullie samen komen tot een versterkingsplan dat uitvoerbaar én realistisch is. Een flinke klus waar jij met jouw ervaring en kennis vol overgave induikt.
Als planner word je functioneel en hiërarchisch aangestuurd door de Teamleider MJVP.

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten als planner in het MJVP-team
Je bent een echte planner met een uitstekend analyserend vermogen. Daarnaast kan je vanzelfsprekend goed netwerken en en organiseren. Voor creatieve oplossingen zijn collega's bij jou aan het juiste adres. Met je flexibele instelling is geen uitdaging jou te moeilijk. Daarnaast beschik je over onderstaande:

 • Je hebt een hbo-diploma, bijvoorbeeld bedrijfseconomie of technische bedrijfskunde.
 • Je hebt ervaring met verschillende advies- en planningstrajecten en met projectmatig werken.
 • Je bent bekend met procedures binnen een administratieve organisatie en beheerst de mogelijkheden van Excel.
 • Je hebt kennis van data-analyse, modelleren en supply chain-planning.
 • Je bent klant- en resultaatgericht en een kei in samenwerken.
 • Je beschikt over reflectievermogen en wil jezelf blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van 12 maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen.
Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatieknop.

De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van één van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.

Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Bijzonderheden

Het aanbod
Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Denk aan een laptop en werktelefoon, zodat je overal kunt werken waar je wilt. Bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Daarvoor bieden we tal van mogelijkheden:

 • Een salaris van minimaal € 3.344,- en maximaal € 5.139,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • Keuze uit een tijdelijk contract of een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Kennistafels en masterclasses waarmee jij je kennis kunt verdiepen of verbreden. Ook zijn er regelmatig congressen of conferenties waaraan je kunt deelnemen.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

BZK|NCG|Bedrijfsvoering

Team MJVP
Je maakt deel uit van het centraal functionerende MJVP-team. Dit team is in opbouw, als we compleet zijn, tegen het eind van dit jaar, heb je 16 teamgenoten, voornamelijk planners en businessanalisten. Het MJVP-team is onderdeel van de afdeling Uitvoeringsondersteuning , die binnen de centrale directie is gepositioneerd.


Reageer op deze vacature