Senior Jurist

Functie omschrijving

Iedereen moet veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daar staat Nationaal Coördinator Groningen voor. Met deze missie in het achterhoofd werk jij vol trots aan het onderzoeken en preventief versterken van gebouwen in de kern van het aardbevingsgebied. En dat doe je vanuit een juridisch oogpunt, want daar ligt jouw specialiteit.

Jouw verantwoordelijkheden als Senior Jurist
De unieke opgave om woningen en gebouwen te versterken in Groningen levert veel nieuwe juridische vragen op. Wat houdt versterking in? Wat doen we als buren het niet eens worden over de versterking van hun twee-onder-één-kapwoning? Hebben eigenaren recht op een vergoeding als zij in het verleden zelf maatregelen hebben genomen ten behoeve van de versterking? Geen dag is hetzelfde en jouw expertise wordt gevraagd op verschillende rechtsgebieden.

Als Senior Jurist binnen het cluster Advies ben je hét uitgangbord van de afdeling Juridische Zaken. Je bent als aanspreekpunt verantwoordelijk voor het adviseren van directeuren, managers, projectleiders en bewonersbegeleiders in de regio. Jij helpt projecten soepel te laten verlopen en draagt bij aan snelle oplossingen waar bewoners echt mee geholpen zijn. Het kan gaan om complexe versterkingsopgaven en vastgelopen dossiers, maar door pro-actief te adviseren draag je vooral bij aan reguliere projectplannen die soepel kunnen worden vastgesteld door het management. Je bent in staat om snel tot de kern van een vraagstuk te komen, een gedegen juridisch advies te geven en mee te denken in mogelijkheden om de bewoners verder te helpen. Hiermee lever je een bijdrage aan het werk van NCG.

Je levert met je proactieve, oplossingsgerichte houding een belangrijke bijdrage aan de juridische kwaliteit van de besluitvorming binnen de NCG. Je werkzaamheden meer in detail?

 • Je geeft juridisch advies op projectplannen, en bent hierin een waardevolle gesprekspartner voor directie, management en projectorganisatie.
 • Je bent de juridisch adviseur voor managers versterken en projectleiders bij complexe casuïstiek.
 • Je ontrafelt complexe juridische vraagstukken.
 • Je houdt rekening met de (in)formele regels en de verschillende posities en belangen die een rol spelen.
 • Je bent aanspreekpunt en sparringpartner binnen NCG, legt verbindingen tussen partijen en benut de juiste contacten om doelstellingen te bereiken.
 • Zaken waar je in je werk tegenaan loopt neem je mee als leerpunt voor de organisatie om op die wijze de juridische kwaliteit te borgen

Als Senior Jurist wordt je functioneel en hiërarchisch aangestuurd door de teamleider Advies & Productontwikkeling.

Functie-eisen

Een senior jurist ben je niet zomaar. Het vraagt om iemand met een sterk analytisch vermogen en overtuigingskracht. Herkenbaar? Samenwerken kan je daarnaast als geen ander, zo weet je draagvlak te creëren. Ook bezit je de nodige flexibiliteit als het gaat om schakelen tussen diverse werkzaamheden. Dat is nog niet alles, want je beschikt over:

 • Een wo-diploma in de richting van rechten.
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als in geschrift.
 • Kennis van het burgerlijk recht en/of het bestuursrecht.
 • Oog voor nationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en integreert die in je werk.
 • Stressbestendig, je kan onder tijdsdruk werken
 • Proactieve en oplossingsgerichte houding, je volgt je dossiers op en neemt collega's mee in het proces

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Denk aan een laptop en werktelefoon, zodat je overal kunt werken waar je wilt. Bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Daarvoor bieden we tal van mogelijkheden:

 • Een salaris van minimaal € 3.919,- en maximaal € 5.825,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een vergoeding woon-werkverkeer.
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • Keuze uit een tijdelijk contract of een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Kennistafels en masterclasses waarmee jij je kennis kunt verdiepen of verbreden. Ook zijn er regelmatig congressen of conferenties waaraan je kunt deelnemen.

Daarnaast kun je met ons meedoen aan de 4 Mijl van Groningen, organiseren we zelf sportevenementen en zijn we allemaal intrinsiek gemotiveerd om bij NCG een bijdrage te leveren aan een uniek maatschappelijk onderwerp.

Bijzonderheden

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 april 2023 te Groningen.

BZK|NCG|Directie

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vijf gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.


Reageer op deze vacature