Financieel Administratief Medewerker

Functie omschrijving

Meehelpen in het versterkingsproces en bewoners in het aardbevingsgebied weer veilig laten wonen, werken en naar school gaan. Daar draagt jouw werk als Financieel administratief medewerker aan bij.

Jouw werk geeft je voldoening. Bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) draag jij je steentje namelijk bij aan een veiliger Groningen. Het maakt je trots dat je er mede voor zorgt dat inwoners weer veilig kunnen wonen, werken en naar school kunnen gaan. Iedere dag heb jij maatschappelijke impact in je werk.

Wat ga je doen als Financieel administratief medewerker:
Het financieel beheer van NCG loopt mede dankzij jou op rolletjes. Je biedt binnen het team Financieel Beheer ondersteuning voor primaire of ondersteunende organisatieonderdelen. Aangeleverde gegevens en opdrachten controleer jij op juistheid en volledigheid voordat je deze verwerkt en archiveert. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het:

 • Tijdig aanleveren en opvragen van informatie bij interne medewerkers of externe partijen;
 • Controleren van financieel cijfermatige informatie en zo nodig, het aanbrengen van correcties;
 • Verwerken, coderen en verifiëren van inkomende facturen;
 • Bewaken van de betalingstermijnen en actie ondernemen wanneer iets dreigt mis te gaan;
 • Leveren van een bijdrage aan het functioneel beheer van systemen.

Als Medeweker Financieel Beheer word je begeleid door senior collega’s en door de teamleider Financieel Beheer. Je behoort tot het gelijknamige team.

Functie-eisen

Zorgvuldig werken en integriteit heb jij hoog in het vaandel staan. Je weet namelijk voor wie je het doet: de inwoners van het aardbevingsgebied. Voor hen doe jij je werk goed dankzij je:

 • MBO werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde MBO opleiding in financieel administratieve richting;
 • Relevante ervaring op het gebied van financieel beheer
 • Ervaring met (geautomatiseerde) financieel/administratieve systemen;
 • Kennis van MS Office Excel;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3045,- tot €4848,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een goed salaris van minimaal € 2.902,- en maximaal € 3.896,- (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris. Onderdeel daarvan is 8% vakantiegeld. Met het Individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra vakantiedagen, het uitbetalen als extra salaris of besteden aan een fiscaalvriendelijk doel  
 • Laptop en telefoon van de Rijksoverheid, een thuiswerk- en opleidingsbudget
 • Vier weken vakantie in totaal om op te laden
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer;
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie; zo kun je doorgroeien naar een hogere schaal of doorgroeien naar andere functies binnen het Rijk
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid om na een jaar een vast contract bij NCG te krijgen
 • Je kunt hybride werken
 • Een functie waarin je bijdraagt aan een maatschappelijk vraagstuk: de versterkingswerkzaamheden in Groningen

Nationaal Coördinator Groningen

NCG wil Groningers in het aardbevingsgebied binnen een bepaalde tijd duidelijkheid geven of hun woning of gebouw voldoet aan de veiligheidsnorm. Gebouwen die niet voldoen aan de norm versterken wij, zodat Groningers veilig kunnen wonen, werken en naar school kunnen gaan in het aardbevingsgebied. De NCG werkt hiervoor samen met vijf gemeenten, de provincie Groningen, woningcorporaties, de Rijksoverheid en het IMG.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag. De NCG is sinds 2020 een uitvoeringsorganisatie. Het is nog een redelijk jonge, snel groeiende organisatie, waardoor nog niet alle informatie vastligt.

Alle NCG-ers onderstrepen het belang van onze opdracht, waardoor er een echte doe mentaliteit onder NCG-ers heerst. Door zelf aan de slag te gaan en je collega’s te vragen geloven we dat je het meeste leert. NCG kenmerkt zich door een informele sfeer. Zo weten collega’s binnen de NCG elkaar makkelijk te vinden en spreken samenwerkdagen onderling op kantoor af.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij de NCG.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Het Team Financieel Beheer is verantwoordelijk voor de financiële controle en administratie. Ze verzamelen en verwerken financiële gegevens nauwkeurig, werken samen met verschillende controllers en zorgen voor een goede administratieve inrichting en randvoorwaarden. Het team zorgt ook voor een snelle en betrouwbare afhandeling van financiële processen, inclusief factuurverwerking, debiteuren- en crediteurenbeheer, en beheert de debiteurenportefeuille en cashflow.


Reageer op deze vacature