Omgevingsmanager

Functie omschrijving

Alle belangen van de betrokkenen binnen projecten managen. Dat is hoe jij als omgevingsmanager bijdraagt aan een veiligere leefomgeving in het aardbevingsgebied.

Samen werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen. Daarvoor is afstemming tussen verschillende stakeholders nodig, dus behartig jij als omgevingsmanager de belangen van de betrokken partijen. Op die manier komen projecten succesvol tot uitvoering.

Jouw verantwoordelijkheden als Omgevingsmanager
Door de behoeften van interne en externe stakeholders in kaart te brengen, zorg je dat de gevolgen van de uitvoering naar wens verlopen. Nadelige gevolgen tackel je bij voorbaat door tijdig te communiceren naar omwonenden en/of uitvoerende partijen. Jij zorgt dat de interactie tussen de verschillende partijen binnen projecten soepel verloopt. Wat nog meer bij deze functie hoort, is het volgende:

 • Onderzoeken wat de gevolgen van een project zijn voor de omgeving.
 • Zorgen voor alle voorbereidende werkzaamheden en het opstellen van de MER.
 • In kaart brengen van de bodemgesteldheid, inclusief bekabeling, leidingen en archeologische elementen.
 • Klachten van omwonenden aannemen en monitoren.
 • Beoordelen en afstemmen van benodigde maatregelen in het verkeer.
 • Binnen projectteams werken en zorgen voor ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van het team.

Als omgevingsmanager ben je onderdeel van het Team Advies binnen de Afdeling Programma's, Impactvol en Advies in één van beide werkregio's. Je wordt hiërarchisch en functioneel aangestuurd door de teamleider Advies.

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten als omgevingsmanager
Dankzij sterke analyses en een goede klantgerichtheid, weet je altijd wat er speelt en waar de prioriteit van de dag ligt. Je handelt integer en zorgt voor een goede communicatie richting betrokken partijen. Het uiteindelijke resultaat staat voorop, al is de weg ernaartoe minstens zo belangrijk. Daarom zorg jij dat alle plooien worden gladgestreken, alles volgens plan verloopt en de samenwerking optimaal is. Jij brengt als omgevingsmanager het volgende mee:

 • WO-werk- en -denkniveau.
 • Ervaring in de bouwsector met wettelijke en juridische kwesties op het gebied van vergunningen en beleid en de MER.
 • Kennis van ruimtelijk bestuursrecht, omgevingsrecht, Wabo, Wet ruimtelijke ordening en het Bouwbesluit.
 • Adviesvaardigheden en ervaring in projectmatig werken in een (semi-)overheidsorganisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Het aanbod
Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Denk aan een laptop en werktelefoon, zodat je overal kunt werken waar je wilt. Bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Daarvoor bieden we tal van mogelijkheden:

 • Een salaris van minimaal € 3.919 en maximaal € 5.825 (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • Keuze uit een tijdelijk contract of een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Kennistafels en masterclasses waarmee jij je kennis kunt verdiepen of verbreden. Ook zijn er regelmatig congressen of conferenties waaraan je kunt deelnemen.

Daarnaast kun je met ons meedoen aan de 4 Mijl van Groningen, organiseren we zelf sportevenementen en zijn we allemaal intrinsiek gemotiveerd om bij NCG een bijdrage te leveren aan een uniek maatschappelijk onderwerp.

Bijzonderheden

Wervingsprocedure
De werving vindt gelijktijdig binnen en buiten NCG plaats, waarbij interne kandidaten bij geschikte gelijkheid voorrang krijgen.
 

BZK|NCG|Sectorale Programma's & Innovatie (SP&I)

Nationaal Coördinator Groningen
Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag. Jouw standplaats wordt ons kantoor in Hoogezand.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Afdeling Programma's Impactvol en Advies (PIA)
De Afdeling PIA is, samen met de gebieden, verantwoordelijk voor de versterking van gebouwen in het aardbevingsgebied. De uit te voeren versterkingsmaatregelen legt NCG vast in een zogeheten versterkingsbesluit. Het versterkingsbesluit is onder andere gebaseerd op het versterkingsadvies, de aanvullende wensen van bewoners en gemeenten, de vereiste vergunningen en subsidies. De afdeling maakt de versterkingsbesluiten bovendien uitvoeringsgereed en ziet toe bij de realisatie.

PIA is opgedeeld in drie teams. Team Programma's versterkt adressen die op grond kenmerken een programmatische aanpak kennen. Team Impactvol draagt zorg voor adressen die om uiteenlopende redenen niet een regulier proces kunnen volgen.


Reageer op deze vacature