Senior Communicatieadviseur

Functie omschrijving

Hoe we communiceren over de versterking van woningen en gebouwen in Groningen?
Dat hangt grotendeels van jouw kwaliteiten af. De bewoners in het aardbevingsgebied in Groningen hebben er recht op optimaal geïnformeerd te worden over het versterken van woningen en gebouwen. Dat vraagt om effectieve communicatiestrategieën en een uniforme communicatie. Precies waar jij voor gaat zorgen.

Jouw verantwoordelijkheden als senior communicatieadviseur
Je ontwikkelt en realiseert inhoudelijke communicatie-adviesproducten en draagt bij aan de bijbehorende adviesprocessen. Daarnaast fungeer je als aanspreekpunt voor de communicatie in de projecten en de regio waar jij voor bent aangewezen.

Onderdelen van je werkzaamheden zijn het

  • In afstemming met de coordinator communicatie het opstellen van communicatiestrategieën.
  • Zoeken naar verbetering en vernieuwing van communicatieproducten en -processen.
  • Adviseren in je regio of project over strategische en tactische communicatie voor bewoners.
  • Adviseren en ondersteunen van medewerkers van NCG in hun communicatie met bewoners.
  • Bijdragen aan en samen met collega's uitvoeren van het strategisch communicatieplan.
  • Organiseren van activiteiten voor bewoners/eigenaren.
  • Schrijven van (nieuws)brieven en andere communicatiemiddelen voor eigenaren .
  • Signaleren van nieuwsberichten uit eigen regio voor website en socials.

Als senior adviseur word je hiërarchisch aangestuurd door het afdelingshoofd Communicatie.

Functie-eisen

Een forse dosis creativiteit en flexibiliteit kunnen we jou niet ontzeggen. Bestuurssensitiviteit en netwerkvermogen evenmin. En natuurlijk beschik je over de adviesvaardigheden en overtuigingskracht die passen bij een ervaren senior. Maar we vragen meer:

  • Minimaal een relevante hbo-opleiding in, liefst, de richting van communicatie.
  • Ruime relevante werkervaring en de competentie om complexe materie om te zetten in heldere middelen en andere content.
  • Ervaring met het werken in een dynamische en complexe omgeving.
  • Kennis van de problematiek en ontwikkelingen in het aardbevingsgebied, en hoe daar door politiek en samenleving naar gekeken wordt. Je weet dat inzicht ook in je dagelijks werk te integreren.
  • Een flexibele instelling en een 'doenersmentaliteit'.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bijzonderheden

Wat hebben wij jou te bieden?
Je komt te werken in een actieve dynamische omgeving. Waar iedereen openstaat voor ontwikkeling en doorgroei. Er zijn dan ook voldoende mogelijkheden om een opleiding te starten die bijdraagt aan je ambitie. Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties (EZK). In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van 12 maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 
Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen.
Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatieknop.
 
De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van één van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 
Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

EZK|NCG|Communicatie

De afdeling Communicatie adviseert, ondersteunt en faciliteert management en medewerkers van NCG in de communicatie naar interne en externe stakeholders. Hierbij kun je denken aan bewoners, gemeenten, woningbouwcorporaties, aannemers en ingenieursbureaus. Ook zorgt de afdeling voor uniforme interne communicatie en een zorgvuldig georganiseerde informatieoverdracht binnen NCG. Daarbij beheert de afdeling content ten behoeve van het klantcontactcentrum, de website en kennisbank van NCG. Dit om te zorgen dat bewoners duidelijke, transparante en correcte informatie ontvangen en dat zij zich gehoord en gezien voelen door de wijze waarop NCG met hen communiceert. De afdeling Communicatie communiceert proactief en reactief richting lokale, regionale en landelijke media en onderhouden relaties met de pers.


Reageer op deze vacature