Adviseur Schade Versterking Informatiepunt (SVIP)

Functie omschrijving

Zet jouw expertise als coördinator in voor de inwoners in Groningen die te maken hebben met zowel versterking van hun woningen als schade. Mede dankzij jou kunnen zij weer veilig leven in het aardbevingsgebied.

Ondersteun Nationaal Coördinator Groningen (NCG) in haar missie voor een aardbevingsbestendig en veilig Groningen. Jij speelt een belangrijke rol in de samenwerking tussen NCG en het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Je zet je in om de samenwerking tussen NCG en IMG verder vorm te geven en te bestendigen, zodat het herstel van schade voor inwoners samen met de versterking geregeld kan worden. En daar ben je trots op.

NCG heeft een team gevormd, van waaruit onder andere de samenwerking met IMG gecoördineerd wordt. Het team wordt gepositioneerd in de nieuwe centrale afdeling Uitvoeringsondersteuning, en faciliteert de uitvoering in de twee regio's.

Jouw verantwoordelijkheden
Jij bent verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen op dossierniveau in de samenwerking tussen NCG en IMG, via het Schade Versterking Informatie Punt (SVIP). Je bent mede verantwoordelijk voor het input leveren voor advisering van het management en de programma- en projectleiders over projecten die mogelijk tot de impactvolle dossiers behoren en zowel bij NCG als IMG om innovatieve oplossingen vragen. Door jouw servicegerichte manier van werken, bevorder je de samenwerking tussen beide organisaties. Je weet gemakkelijk de weg te vinden binnen NCG en IMG.

Jij werkt aan het:

 • uitzetten van informatieverzoeken van IMG over dossiers en de status van dossiers en bijdragen aan de beantwoording;
 • uitzetten van vragen van IMG over beleid, kaders en mogelijk over dossiers en bijdragen aan de beantwoording;
 • registreren van de dossiers met samenloop, het op de juiste wijze archiveren en behouden van de regie over de gegevensuitwisseling;
 • bijdragen aan inhoudelijke voorbereiding van besluitvorming over dossiers bij NCG en IMG;
 • aandragen van zaken m.b.t. doorontwikkeling gezamenlijk dashboard Schade Versterken van IMG en NCG;
 • bijdragen aan het opstellen van rapportages;
 • leveren van input voor het adviseren van het management en de programma- en projectleiders.

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten als Adviseur
Je bent nauwkeurig en snel in het beantwoorden van vragen, in registraties en handig in het opzoeken van informatie. Je benadert collega's proactief als je informatie nodig hebt en informeert ze over stappen die gezet worden. Je kunt goed in een team werken en hebt gevoel voor de omgeving. Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities en belangen (intern en extern) die relevant zijn voor NCG en IMG. Je signaleert en agendeert en bent een spin in het web binnen de NCG en IMG.

Daarnaast beschik jij over:

 • Hbo werk- en -denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een relevant bachelor diploma;
 • tenminste 3 jaar werkervaring in een politiek/bestuurlijke organisatie en 1 jaar bij NCG;
 • stevige persoonlijkheid, resultaatgericht en doortastend;
 • proactief, servicegericht en oplossingsgericht
 • kennis van de processen en bedrijfsvoering van NCG;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2811,- tot €4519,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van 12 maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen.
Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatieknop.

De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van één van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.

Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.


Reageer op deze vacature