Senior jurist advies en productontwikkeling

Functie omschrijving

Iedereen moet veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daar staat Nationaal Coördinator Groningen voor. Met deze missie in het achterhoofd werk jij vol trots aan het onderzoeken en preventief versterken van gebouwen in de kern van het aardbevingsgebied. En dat doe je vanuit een juridisch oogpunt, want daar ligt jouw specialiteit.

Jouw verantwoordelijkheden als Senior Jurist Advies & Productontwikkeling
Als Senior Jurist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid, wet- en regelgeving en (strategisch) juridisch advies aan het bestuur en management van NCG. Zo vertaal je beleidskaders naar de publieke organisatie NCG, werk je aan nieuwe wetgeving en de implementatie hiervan, en denk je na over hoe de afspraken in de bestuurlijke afspraken moeten worden vertaald naar goede regelingen en werkprocessen. Hoe geven we goed vorm aan het versterkingsproces? Wat doen we als buren het niet eens worden over de versterking van hun twee-onder-één-kapwoning? Hoe gaan we om met afhandeling van schade door versterking? Hiermee lever je een bijdrage aan het werk van NCG. Je hebt een adviserende rol richting andere afdelingen, het management van de NCG en de departementen BZK en EZK.

Voor het ontwikkelen en leveren van juridisch beleid en advies rekenen we op jou. Naast het ontrafelen van vraagstukken op juridisch gebied houd jij je bezig met het:
• Actief zoeken naar mogelijkheden om producten, processen en werkwijzen te verbeteren.
• In de gaten houden van de (in)formele regels en verschillende posities en belangen die een rol spelen.
• Communiceren met externen op juridisch gebied en het leggen van verbindingen tussen partijen om de doelstellingen te behalen.
• Volgen van de nationale politieke, maatschappelijke en juridische ontwikkelingen om die te integreren in je werk.

Als Senior Jurist Advies & Productontwikkeling word je functioneel en hiërarchisch aangestuurd door de Teamleider Advies & Productontwikkeling. Je behoort tot het gelijknamige team Advies & Productontwikkeling.

Functie-eisen

Een jurist ben je niet zomaar. Het vraagt om iemand met een sterk analytisch vermogen en overtuigingskracht. Herkenbaar? Samenwerken kan je daarnaast als geen ander, zo weet je draagvlak te creëren. Ook bezit je de nodige flexibiliteit als het gaat om schakelen tussen diverse werkzaamheden. Dat is nog niet alles, want je beschikt over:
• Een wo-diploma in de richting van rechten.
• Ervaring met het schrijven van juridische teksten.
• Kennis van het burgerlijk recht en/of het bestuursrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3919,- tot €5825,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Het aanbod
Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Denk aan een laptop en werktelefoon, zodat je overal kunt werken waar je wilt. Bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Daarvoor bieden we tal van mogelijkheden:

  • Een salaris van minimaal € 3.919,- en maximaal € 5.825,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
  • Keuze uit een tijdelijk contract of een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste aanstelling.
  • Kennistafels en masterclasses waarmee jij je kennis kunt verdiepen of verbreden. Ook zijn er regelmatig congressen of conferenties waaraan je kunt deelnemen.

Daarnaast kun je met ons meedoen aan de 4 Mijl van Groningen, organiseren we zelf sportevenementen en zijn we allemaal intrinsiek gemotiveerd om bij NCG een bijdrage te leveren aan een uniek maatschappelijk onderwerp.

Bijzonderheden

  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van zes maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen. Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatieknop.
  • De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van een van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
  • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met zeven gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en de Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor ligt in het centrum van Groningen, dicht bij het centraal station. Ook hebben we zes kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

None

None


Reageer op deze vacature