Senior constructeur veilig wonen en werken

Functie omschrijving

Er komt enorm veel kijken bij het aardbevingsbestendig en veilig maken van Groningen. Zeker waar het om het concreet versterken van woningen en andere gebouwen gaat. Kunnen de bewoners daarbij rekenen op jouw kennis van en ervaring met technische constructies? Mooi zo! Dan ga jij de gebouwen in Groningen vanuit constructief oogpunt veilig maken.

Je primaire verantwoordelijkheid als senior constructeur is het controleren van constructieberekeningen op juistheid en het bijsturen waar nodig op basis van acceptatiebeleid van de afdeling Opname en Normering. Deze constructieberekeningen zijn onderdeel van versterkingsadviezen die door ingenieursbureaus worden aangeleverd.
Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden:

 • Je stelt beleid rond de acceptatie van constructieberekeningen op.
 • Je voert complexe reviews en acceptaties uit en evalueert de uitvoering van reviews en acceptaties van collega's.
 • Je bepaalt binnen welke kaders producten en diensten moeten worden opgeleverd en aan welke eisen ze moeten voldoen.
 • Je adviseert en coördineert de ontwikkeling, optimalisatie en innovatie van technische producten en diensten in het opname- en normeringsproces van de constructieberekeningen.
 • Je signaleert kansen, risico's en afwijkingen in het proces en communiceert deze naar relevante stakeholders op de afdeling, waaronder de contractmanagers, de coördinator van het team Acceptatie en naar vertegenwoordigers bij de ingenieursbureaus. Waar nodig stel je bij.
 • Je coördineert en stuurt op een continue verbetering door structuur en overzicht aan te brengen in je bevindingen bij het reviewen van constructieberekeningen.
 • Je signaleert knelpunten en gaat actief op zoek naar kwaliteitsverbeteringen. Daarnaast begrijp je dat het versnellen van het end-to-end proces een belangrijke prioriteit is en draag je oplossingen aan om dit te bewerkstelligen.

Functie-eisen

Een onafhankelijke, integere oordeelsvorming is voor deze functie onmisbaar. Net als jouw goed ontwikkelde analytische kwaliteiten en hands-on-mentaliteit. Ook is het belangrijk dat je een groot vermogen hebt om samen te werken en sturing te geven waar nodig. Daarnaast vragen we het volgende van je:

 • Wo-niveau en een afgeronde universitaire opleiding civiele techniek of bouwkunde (constructie).
 • Enkele jaren ervaring in de bouwsector als (senior) constructeur.
 • Kennis van en inzicht in technische constructies binnen de bouw.
 • Bij voorkeur kennis van financiële processen en projectbudgettering en dynamica.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3919,- tot €5825,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van zes maanden, die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen. Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatiebutton.
 • De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van een van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Nationaal Coördinator Groningen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt aan brede maatschappelijke en politieke opgaven. Bijvoorbeeld aan een efficiënte bouw- en woningmarkt en één effectieve rijksdienst met een soepel functionerende bedrijfsvoering. Zo zijn we ook verantwoordelijk voor slim beheer en ontwikkeling van het rijksvastgoed en een goede ontwikkeling van bestuurders en ambtenaren. We beschermen de nationale veiligheid en waarborgen de grondwet en koninkrijksrelaties. BZK is de hoeder van de democratie.

Nationaal Coördinator Groningen
Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en de Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor ligt in het centrum van Groningen, dicht bij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

Afdeling Opname en Normering

De afdeling Opname en Normering is verantwoordelijk voor het uitzetten en accepteren van opnamen en beoordelingen, met een normbesluit als eindresultaat. Als een gebouw niet aan de veiligheidsnorm voldoet, bevat het normbesluit de randvoorwaarden voor de versterking ervan. Deze randvoorwaarden bestaan uit de soort maatregelen, een indicatie van het budget en een termijn waarbinnen de versterking uitgevoerd moet worden. Daar zijn twee teams bij betrokken.


Reageer op deze vacature