Coördinerend Senior Communicatie Adviseur (regio Eemsdelta)

Functie omschrijving

Ben jij die proactieve en energieke, ervaren senior communicatieadviseur die ervan houdt om in een complex dossier zelfstandig én in teamverband te werken en door te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je bent een gedreven communicatieprofessional die ook plezier heeft in de uitvoering. Je snapt wat het werken in een complex dossier met gedupeerde inwoners betekent. Je opereert zowel strategisch als uitvoerend en je gaat voor resultaat. Je schrikt niet van hectiek. Je gaat specifiek werken voor de regio Eemsdelta.

Dit ga je doen
De inwoners in het aardbevingsgebied van Groningen hebben recht op optimale informatie over het onderzoeken en eventueel versterken van hun woningen of gebouwen. Daarom ontwikkel je - samen met je collega's - effectieve en uniforme communicatiestrategieën. Je ondersteunt daarmee de medewerkers die rechtstreeks contact hebben met de inwoners. De communicatie vraagt vaak om maatwerk en afstemming met zowel de inwoner zelf, de regiodirecteur en betrokken afdelingen binnen NCG als de gemeenten binnen het aardbevingsgebied.
Als Coördinerend Senior Adviseur houd je overzicht over de communicatie binnen je eigen regio en zorg je ervoor - samen met de andere Coördinator - dat de vastgestelde kaders en regels vertaald worden naar handelingsperspectief voor de inwoners. Ongeacht in welke gemeente zij wonen. Je signaleert risico's en kansen voor de communicatie naar inwoners en adviseert de manager Communicatie hierover. Ook voer je communicatietaken uit. Je doet voorstellen voor verbetering en vernieuwing van communicatieprocessen en -middelen en voert deze ook uit.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je coördineert de communicatie van NCG binnen de regio Eemsdelta en bent op het terrein van communicatie het eerste aanspreekpunt voor:Je legt vanuit jouw regio verantwoording af aan de Manager Communicatie.
  • de regiodirecteur Versterken;
  • de perswoordvoerders van NCG;
  • de medewerkers van het Bewoners Contact Centrum (BCC);
  • de communicatieadviseurs van gemeente Eemsdelta.
 • Je geeft functioneel leiding aan de Adviseurs Communicatie Gebieden in je eigen regio.
 • Je bent - samen met de Coördinerend Senior Adviseur Communicatie uit de andere regio - verantwoordelijk voor het bewaken van de uniformiteit in de communicatie in het totale aardbevingsgebied en je bent ervoor verantwoordelijk dat de communicatie past binnen de gestelde kaders en regels.
 • Je bent - samen met de Coördinerend Senior Adviseur Communicatie uit de andere regio - verantwoordelijk voor de implementatie van de communicatie met betrekking tot nieuwe en/of gewijzige kaders en regels binnen je eigen regio.
 • Je bent - samen met de Coördinerend Senior Adviseur Communicatie uit de andere regio - verantwoordelijk om de regio-overstijgende taken te verdelen onder de collega's in de regio.

Als Coördinerend Senior Adviseur Communicatie word je hiërarchisch aangestuurd door de manager Communicatie.

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten als Coördinerend Senior Adviseur Communicatie:

 • Een relevante wo-opleiding in, bij voorkeur, communicatie.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als (senior) communicatieadviseur.
 • Ruime relevante werkervaring en de competentie om complexe materie om te zetten in heldere communicatie.
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt ervaring met het werken in een dynamische en complexe omgeving. Je hebt een goede politiek-bestuurlijke antenne en kunt strategisch denken en je bent in staat de communicatie rond complexe onderwerpen terug te brengen tot de kern van de zaak waarbij de inwoner in het aardbevingsgebied centraal staat.
 • Kennis van de problematiek en ontwikkelingen in het aardbevingsgebied, en hoe daar door politiek en samenleving naar gekeken wordt. Je weet dat inzicht ook in je dagelijks werk te integreren.
 • Een 'doenersmentaliteit'.
 • Je kunt goed samenwerken en hebt overtuigingskracht, je bent pro-actief, flexibel, oplossingsgericht, stressbestendig en je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen.
 • Je bent inwoner- of bewonersgericht en durft vanuit deze insteek adviezen te geven aan directie, managers, projectleiders en bestuurders.
 • Bereidheid om minimaal 2 dagen per week in het gebied te werken (hoofdkantoor is in Groningen en de kantoren in de regio Eemsdelta zijn in Appingedam, Delfzijl en Loppersum).

Pre's:

 • Je hebt ervaring binnen de (Rijks)overheid.
 • Je hebt affiniteit met bewonersparticipatie.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bijzonderheden

Wat hebben wij jou te bieden?
Je komt te werken in een actieve dynamische omgeving. Waar iedereen openstaat voor ontwikkeling en groei. Er zijn dan ook voldoende mogelijkheden om een opleiding te starten die bijdraagt aan je ambitie.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties (EZK). In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van 12 maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 
Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen.
Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatieknop.
 
De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van één van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 
Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.


Reageer op deze vacature