Senior Jurist

Functie omschrijving

Iedereen moet veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daar staat Nationaal Coördinator Groningen (NCG) voor. Met deze missie in het achterhoofd werk jij vol trots aan het onderzoeken en preventief versterken van gebouwen in de kern van het aardbevingsgebied. Dat doe je vanuit een juridisch oogpunt, want daar ligt jouw specialiteit.

De juridische afhandeling van complexe besluiten in het primair proces ligt in jouw handen. Hierbij moet je denken aan normbesluiten, waarin wordt aangeven of een pand veilig is, en versterkingsbesluiten die de concrete veiligheidsmaatregelen voor het pand bevatten. Jij stelt de besluiten op, zodat het voor bewoners helder is wat de versterking voor hen inhoudt. Welke constructieve aanpassingen moeten worden gedaan aan het pand? Is het noodzakelijk dat bewoners tijdelijk elders gaan wonen? Lopen bewoners door de versterking inkomsten mis? Jij werkt samen met projectleiders om dit allemaal te verwerken in de besluiten.

Als senior jurist werk je daarnaast aan continue procesverbetering. Je denkt mee over wijzigingen in het proces als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving en het Bestuursakkoord van 2020. Daarin ben je een belangrijke adviseur van het management, en bewonersbegeleiders en projectleiders in het primair proces.

Verder voer je de volgende activiteiten uit:

 • Opstellen van complexe norm- en versterkingsbesluiten op basis van een inspectie en ontwerp van een pand.
 • Controleren van conceptbesluiten van collega's.
 • Het toelichten van een besluit aan projectleiders en bewoners.
 • Proactief meedenken in processen om ze beter, sneller en bewonersvriendelijker te maken. Met name met oog op de nieuwe wet- en regelgeving.
 • Het inwerken van minder ervaren collega's.

Functie-eisen

Een senior jurist ben je niet zomaar. Het vraagt om iemand met een sterk analytisch vermogen en overtuigingskracht. Herkenbaar? Netwerken kun je daarnaast als geen ander, zo weet je draagvlak te creëren. Ook bezit je de nodige flexibiliteit als het gaat om schakelen tussen diverse werkzaamheden. Dat is nog niet alles, want je beschikt over:

 • een wo-diploma in de richting van rechtsgeleerdheid;
 • ervaring met het schrijven van juridische teksten;
 • kennis van het staats- en bestuursrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van zes maanden, die bij gebleken geschiktheid wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen. Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatiebutton.
 • De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van een van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met zeven gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en de Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor ligt in het centrum van Groningen, dicht bij het centraal station. Ook hebben we zes kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

Afdeling Opname en Normering

Afdeling Opname en Normering
De afdeling Opname en Normering is verantwoordelijk voor het uitzetten en accepteren van opnamen en beoordelingen, met als eindresultaat een normbesluit. Als een gebouw niet aan de veiligheidsnorm voldoet, bevat het normbesluit de randvoorwaarden voor de versterking ervan. Deze randvoorwaarden bestaan uit een soort maatregelen, een indicatie van het budget en een termijn waarbinnen de versterking uitgevoerd moet worden. Daar zijn twee teams bij betrokken.

Team Acceptatie neemt de acceptatie en steekproefsgewijze beoordeling van technische documentatie van opname en normeringen op zich. Team Normbesluit verzorgt de juridische afhandeling van normbesluiten en de informatieaanlevering voor bezwaar en beroep.


Reageer op deze vacature