Projectleider

Functie omschrijving

Als projectleider bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heb jij de verantwoordelijkheid om projecten rond het verstevigingsbesluit in goede banen te leiden. Jij bewaakt het overzicht en helpt daarmee de inwoners van het aardbevingsgebied.

Jouw verantwoordelijkheden als Projectleider:
Je werkt veel samen met externe partijen zoals de aannemer, architect, de gemeente, de welstandscommissie en ecologen en uiteraard de woningeigenaar. Daarnaast heb je verantwoordelijkheden zoals het opstellen van de begroting en het beheren van de financiën.

Ook de interne organisatie, contractmanagement, risicobeheersing, projectbeheersing, de kwaliteit en de planning horen bij jouw takenpakket. Al deze elementen worden in de projectopdracht opgenomen om de gebouwen in het aardbevingsgebied te versterken. Zo zorg je als projectleider voor een veilige leefomgeving voor de inwoners van het gebied.

Verder houd je je bezig met het opbouwen van een projectorganisatie: jij schakelt de juiste specialisten in en zorgt voor voldoende capaciteit. Je stuurt collega’s aan in projectteams en stelt plannen van aanpak op met ramingen of begrotingen voor de intentie-, initiatief- en uitvoeringsfase van projecten. Tot slot rapporteer je over de voortgang van projecten.

Als projectleider word je hiërarchisch aangestuurd door de teamleider Projectmanagement.

Functie-eisen

Als projectleider staat projectmanagement voor jou synoniem voor goed plannen en organiseren. Daar heb je natuurlijk een projectteam voor nodig die je op de juiste wijze motiveert, zodat het teamgevoel groeit en er efficiënt wordt samengewerkt.

Verder ben jij een stevige en gestructureerde projectleider. Je bent resultaatgericht en hecht veel waarde aan je eigen ontwikkeling én aan dat van een ander. Daarnaast ben je communicatief sterk, daadkrachtig en empathisch. Je bent in staat een team aan te sturen en te motiveren en bent bestuurlijk en politiek sensitief. Tot slot kun je meebewegen met meerdere partijen en belangenbehartigers zonder het doel uit het oog te verliezen. Als projectleider beschik jij ook nog over:

 • Afgeronde hbo opleiding.  Het is een pre als je een opleiding projectmanagement hebt afgerond;
 • ervaring als projectleider met bewezen verantwoordelijkheid op (interne) projecten binnen een complexe werkomgeving;
 • ervaring met de bouwsector en/of afgeronde bouw opleiding;
 • aantoonbare ervaring in het aansturen van een team;
 • ervaring met de coördinatie van projectmatige werkzaamheden en/of processen;
 • kennis van proces- en omgevingsmanagement.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Voor de functie van bouwkundig adviseur kun je rekenen op:

 • een functie waarbij je rechtstreeks meewerkt aan een unieke en maatschappelijk actuele opgave;
 • een salaris van minimaal € 3.608,- en maximaal € 5.503,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris. Onderdeel daarvan is 8% vakantiegeld. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer;
 • goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
 • een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste contract..

Nationaal Coördinator Groningen

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met zeven gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

None

None


Reageer op deze vacature