Bouwkundige O&N Typologie

Functie omschrijving

Woningen en gebouwen in het Groninger aardbevingsgebied worden veilig gemaakt dankzij jou.
De bewoners nemen jouw rol daarin zeer serieus.

Gebouwen in Groningen die niet aan de veiligheidsnorm voldoen, kunnen op versterking rekenen. Belangrijk voor de regio maar natuurlijk vooral voor de bewoners. Die rekenen op jouw bouwkundige oordeel in dat proces. Het team typologie reviewt de door de ingenieursbureaus aangeleverde beoordelingen op basis van door TNO ontwikkelde en door het ACVG geaccordeerde typologieën.
Eind 2023 moet het reviewproces zijn afgerond.

Jouw verantwoordelijkheden als bouwkundig adviseur
Voor je werkzaamheden betekent dit het volgende:

  • Je bent lid van het reviewteam, reviewers beoordelen de opgeleverde beoordelingen door Ingenieursbureaus
  • Je bent betrokken en adviseert bij op te stellen en aan te passen kaders voor producten en diensten moeten worden opgeleverd.
  • Je adviseert bij de ontwikkeling, optimalisatie en innovatie van technische producten en diensten in het opname- en normeringsproces. Daarnaast signaleer je kansen, risico's en afwijkingen in dat proces.
  • Je adviseert externe leveranciers bij de levering en uitvoering van technische producten en diensten. Signaleer je hierbij afwijkingen, dan stel je in overleg bij.
  • Je geeft vanuit je eigen expertise advies en ondersteuning aan betrokkenen op het gebied van reviews en acceptaties.

Als bouwkundige van het team Typologie word je hiërarchisch aangestuurd door de teamleider en functioneel door de sr bouwkundige en of constructeur.

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten als bouwkundige
Collega's én de bewoners van het aardbevingsgebied kunnen vertrouwen op je onafhankelijke, integere oordeelsvorming. Daarnaast kun je goed analyseren en samenwerken. En verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau met een afgeronde hogere beroeps opleiding richting bouwkunde of techniek.
  • Enkele jaren ervaring in de bouwsector.

Kennis van en inzicht in technische bouwkunde, seismologie en technische constructies

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bijzonderheden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties (EZK). In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
 
Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen.
Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatieknop.
 
De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van één van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 
Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee

Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dichtbij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.


Reageer op deze vacature