Juridisch ondersteuner

Functie omschrijving

Deskundigen binnen Nationaal Coördinator Groningen beoordelen welke gebouwen in het aardbevingsgebied wel en welke geen versterking nodig hebben. Natuurlijk kan daarover discussie ontstaan. Wanneer dit uitmondt in een bezwaar of beroep van bewoners, of er wordt een klacht ingediend, dan ben jij de juridisch ondersteuner waar jouw collega-juristen op kunnen bouwen.

Als juridisch ondersteuner bij het team Bezwaar, Beroep, Klachten en Woo draag je bij aan de voorbereiding van juridische producten. Denk hierbij aan het onderhouden van telefonisch contact met bezwaarmakers en klagers en het opstellen van eenvoudige beschikkingen op bezwaar. Daarnaast ondersteun je de juristen bij het behandelen van de bezwaar-, beroeps- en klachtprocedures, het geven van juridisch advies aan de organisatie en notuleer je tijdens de hoorzittingen in de bezwaar- en klachtprocedure.

Je voert de volgende werkzaamheden uit:

 • Je beantwoordt eenvoudige vragen over de bezwaar-, beroeps- en klachtprocedure, zowel intern als extern.
 • Je verzamelt en controleert informatie die van belang is in de bezwaar-beroeps- en klachtprocedure.
 • Je bereidt onder andere beschikkingen voor op bezwaar, klachtafdoening en -hoorzittingen.
 • Je beheert juridische dossiers en verzorgt een correcte archivering.
 • Je draagt bij aan oplossingen door actief kennis te delen en in te brengen.

Functie-eisen

Je hebt affiniteit met het juridisch vakgebied. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig op zoek te gaan naar de juiste informatie. Wanneer je er alleen niet uitkomt, durf je hulp te vragen. Andersom ben je bereid een ander te helpen en bied je hulp aan als een collega er niet uit lijkt te komen. Je bent alert op uitzonderingen en legt verbanden als je ziet dat iets vaker voorkomt. Wat we ook van je vragen:

 • Je hebt hbo-niveau, aangevuld met een relevant diploma rechten, sociaaljuridische dienstverlening of rechtsgeleerdheid.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van juridische teksten.
 • Je werkt klant- en resultaatgericht en nauwkeurig.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3028,- tot €4247,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bij ons werk je op een mooie plek met alle voorzieningen die je nodig hebt. Bij Nationaal Coördinator Groningen hechten we daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Voor de functie van juridisch ondersteuner kun je rekenen op:

 • Een functie waarbij je rechtstreeks meewerkt aan een unieke en maatschappelijk actuele opgave.
 • Een salaris van minimaal € 3.028,- en maximaal € 4.247,- (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een financieel keuzebudget (16,37%) bovenop je salaris. Onderdeel daarvan is 8% vakantiegeld. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
 • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid om bij gebleken geschikt dit dienstverband om te zetten naar een vaste aanstelling.

Bijzonderheden

 • Het opvragen van referenties kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties. In principe bieden we je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan voor de duur van twaalf maanden die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Zet je in voor de veiligheid van de bewoners in Groningen. Wil jij samen met ons werken aan een aardbevingsbestendig en veilig Groningen? We ontvangen jouw sollicitatie met cv graag via de sollicitatiebutton.
 • De werving vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Ben je nu in dienst van een van de ministeries, de Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht, de provincie Groningen, of de gemeenten in het aardbevingsgebied (gemeente Groningen, Hogeland, Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen)? Dan heb je als interne kandidaat voorrang op externe kandidaten.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als (verplichte) Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Vermeld dit duidelijk in je sollicitatiebrief en stuur een kopie van de aanwijzingsbrief mee.

Nationaal Coördinator Groningen

Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met vier gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dicht bij het centraal station. Ook hebben we zeven kantoren verspreid over de provincie en een kantoor in Den Haag.

Bezwaar en Beroep


Reageer op deze vacature