Technisch beheerder Oracle SOA- en OSB-applicaties

Functiebeschrijving

Koppelingen en SOA- en OSB-producten kennen voor jou geen geheimen. Als technisch beheerder bij DICTU, een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid, zorg je dat gebruikers van diverse klanten altijd gebruik kunnen maken van verschillende applicaties, gebaseerd op Oracle SOA- en OSB-producten. Zo werk je als ICT-specialist mee aan het Nederland van nu.

Als technisch beheerder van de SOA- en OSB-applicaties heb je een duidelijk beeld van wat jouw applicaties betekenen voor de gebruikers. Samen met je teamgenoten streef je naar een tevreden klant, door middel van proactief beheer.

Hierbij kijk je niet alleen naar wat je zelf kunt en moet doen, maar heb je ook een regisserende rol in je eigen beheerteam en naar andere beheerdisciplines binnen de directie Infrastructuur. Je voert wijzigingen uit, lost incidenten en problemen op en draagt zorg voor de consignatie. Ook richt jij je op onderhoudswerkzaamheden aan de ICT-infrastructuur en draai je mee in de piketdiensten.

Daarnaast onderhoud je de applicatietechnische documentatie. Je ondersteunt de test- en ontwikkelstraten en bent verantwoordelijk voor de acceptatie- en productieomgeving. Je draagt bij aan de inproductiename en neemt applicaties in beheer. Onder meer voor het ontwikkelen en inzetten van beheertooling doe je verbetervoorstellen en je bent goed op de hoogte van relevantie ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Verder werk je mee aan de totstandkoming en verbetering van normen en richtlijnen. Dit doe je op basis van je eigen kennis en ervaring gecombineerd met de technologische ontwikkelingen.

 
Profiel van de gezochte kandidaat

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma in de richting informatica.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als technisch beheerder.
 • Je hebt diepgaande kennis van Oracle Databases 11 en 12, OAM, RAC, WLS en OEM.
 • Je hebt goede kennis van Oracle SOA en OSB 12c Suite, Linux, virtualisatie, cloud en netwerk.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van SSO, SAML en security.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en hebt kennis van het Engels.
 • Je hebt een klantgerichte en proactieve instelling.
 • Je bent bereid om buiten kantoortijden te werken en piketdiensten te draaien.


Organisatie

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) staat voor een duurzaam en ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemingsklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Dit doen we door de juiste randvoorwaarden te creëren, ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien, aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving, en samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een duurzaam en ondernemend Nederland. Bij het ministerie van EZ werken ongeveer 9.200 medewerkers. Het grootste deel daarvan werkt bij uitvoerende diensten (inspecties of toezicht).

Dienst ICT Uitvoering
De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een van de grootste en snelst groeiende ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken. DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en het beheren van datacenters en de dienstverlening. DICTU beschikt over specialistische kennis van ICT-systemen op het gebied van inspecties, subsidies, digitale dienstverlening, geografische informatiesystemen (GIS), registers, e-Business Suite, de cloud en informatiebeveiliging.

In zijn dienstverlening stelt DICTU kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen. Dagelijks werken er ongeveer 1.200 gedreven en enthousiaste professionals aan DICTU-producten in Den Haag, Assen en Zwolle. Zij weten wat er speelt in de samenleving, werken klant- en resultaatgericht en zijn innovatief.

De afgelopen jaren is het personeelsbestand van DICTU gestaag gegroeid. Redenen hiervoor zijn de complexe en dynamische omgeving van DICTU, de constante verandering in het ICT-domein en de vraag naar meer ICT-toepassingen binnen de Rijksoverheid.


Afdeling

Het team Operationeel Applicatiebeheer (OAB-team) is verantwoordelijk voor het continu beschikbaar houden van de infrastructuur en middlewarecomponenten van acceptatie- en productieketens van onze opdrachtgevers. Samen met de applicatiebeheerteams binnen de directie Dienstverlening zorgt het OAB-team voor de beschikbaarheid van applicaties en toepassingen van de eindgebruikers. Ons team is klant- en ketengericht georganiseerd en maximaal gefocust op de klant.

Ons relatief nieuwe team bestaat sinds 1 januari 2016. Het OAB-team verkeert daarom nog in de opbouwfase. Onze taken zijn onder andere:

 • borgen en zo nodig herstellen van de beschikbaarheid van de applicaties bij incidenten;
 • acceptatie van wijzigingen door onder andere het uitvoeren van productie-acceptatietesten;
 • bewaken van applicatieprocessen (in nauwe samenwerking met de controlroom);
 • bewaken van de applicatiekoppelingen;
 • installeren van applicatiepackages;
 • analyseren en optimaliseren van applicaties met behulp van problem management;
 • monitoring van de klantketen.

Het team communiceert onder andere met de applicatiebeheerteams binnen DICTU: Cloudbeheer, Non-cloudbeheer en Netwerk- en Datacenterbeheer. De teams worden ondersteund door het servicedeliverymanagement en procescoördinatoren.

Bijzonderheden

Je werkt bij voorkeur in Assen, maar het is ook mogelijk om deels in Den Haag te werken. Houd er dan wel rekening mee dat je één of twee dagen per week in Assen bent.


Arbeidsvoorwaarden

Het vaste salaris van deze functie (schaal 11) ligt tussen (€ 2996- € 4605)

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

DIRECT SOLLICITEREN

De vacature op werkenvoornederland.nl