Senior beheerder Cloud Management

Functiebeschrijving

Privacy, security, big data en cybercrime. Termen waar je als ICT-specialist warm voor loopt. En dat bij de Rijksoverheid. Daar zijn deze thema’s natuurlijk éxtra belangrijk. Als senior beheerder Cloud Management draag jij bij aan een veilig online klimaat en werk je mee aan het Nederland van nu.

Je popelt om te werken met de nieuwste technieken. Sterker nog, je wilt deze zelf bouwen, beheren en vergaand automatiseren. Als cloudbeheerspecialist ontwerp en verbeter je services en onderhoud je de technische documentatie. Je beheert de ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgeving en vertaalt vragen vanuit de afdeling naar deze tooling.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de stabiliteit, beschikbaarheid, kwaliteit en continuïteit van de tooling-stack en de technische koppelingen met applicaties. Je springt proactief in bij dreigende verstoringen en incidenten, en je kijkt continu uit naar verbetermogelijkheden.

Je werkt binnen het team Cloud Control van Dienst ICT Uitvoering, een nieuw team verdeeld over de locaties Assen en Den Haag. Dit betekent uitdaging, afwisseling, ruimte voor ontwikkeling en een gezonde honger om met elkaar een excellente operatie voor elkaar te krijgen.

Het totale team Cloudbeheer bestaat uit zo’n 30 collega’s, verdeeld over 3 teams: Oracle stack, Flexpod en Cloud control. In het team Cloud control werken momenteel 6 collega’s, die zijn verdeeld over de locaties in Assen en Den Haag.

Functie eisen

  • Je hebt een hbo-diploma informatica of vergelijkbaar.
  • Je houdt je kennis van producten en systemen up-to-date met permanente educatie. Je volgt trends en ontwikkelingen en deelt deze met collega’s.
  • Je hebt een diepgaande kennis en meerjarige ervaring met BMC-producten: Cloud Lifecycle Management, BladeLogic Server Automation, BMC Network Automation, BMC Database Automation, TrueSight Operations Manager, TrueSight Capacity Optimization, BMC Atrium Orchestrator en Cloud Lifecycle Management (ervaring met migratietrajecten is een pre).
  • Je hebt ervaring met informatiebeveiliging.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
  • Je bent bereid tot het draaien van consignatiediensten en het werken buiten reguliere tijden als het nodig is.

Organisatie

Dienst ICT Uitvoering
De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een van de grootste en snelst groeiende ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken. DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en het beheren van datacenters en de dienstverlening. DICTU beschikt over specialistische kennis van ICT-systemen op het gebied van inspecties, subsidies, digitale dienstverlening, geografische informatiesystemen (GIS), registers, e-Business Suite, de cloud en informatiebeveiliging.

In zijn dienstverlening stelt DICTU kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen. Dagelijks werken er ongeveer 1.200 gedreven en enthousiaste professionals aan DICTU-producten in Den Haag, Assen en Zwolle. Zij weten wat er speelt in de samenleving, werken klant- en resultaatgericht en zijn innovatief.

De afgelopen jaren is het personeelsbestand van DICTU gestaag gegroeid. Redenen hiervoor zijn de complexe en dynamische omgeving van DICTU, de constante verandering in het ICT-domein en de vraag naar meer ICT-toepassingen binnen de Rijksoverheid.

Arbeidsvoorwaarden

Het vaste salaris van deze functie (schaal 11) ligt tussen (€ 2996 - € 4605)

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

DIRECT SOLLICITEREN

Bekijk de vacature op Werkenvoornederland.nl