Agentschap Telecom

Senior Frequentieplanner die helpt om Nederland veilig verbonden te houden

Functie omschrijving

Als senior frequentieplanner zit je midden in het dynamische werkveld van de (internationale) frequentieplanning. Je draagt zorg voor het zorgvuldig plannen en coördineren van frequentieruimte voor bijvoorbeeld straalverbindingen, maar ook van andere communicatienetwerken. Je onderhoudt hiervoor contacten met nationale partijen zoals de mobiele operators en ministeries en waar nodig ook met internationale partijen en onze Europese collega's. Je denkt mee over de ontwikkelingen en mogelijkheden in het radiofrequentiespectrum en samen met de adviseurs lever je onder andere input voor de diverse (internationale) overleggremia. Je werkt nauw samen met de andere (senior) frequentieplanners binnen het agentschap om er voor te zorgen dat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van het radiofrequentiespectrum, zonder verstoringen. Je bent in staat en vindt het een uitdaging om onze frequentieplanningtools verder te optimaliseren en automatiseren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van macro's en wizards; daartoe werk je nauw samen met onze ICT experts. Daarnaast werk je samen met de vergunningverleners om er voor zorgen dat onze relaties tijdig kunnen beschikken over de juiste documenten en informatie. Indien nodig fungeer je als vervanger voor een collega frequentieplanner.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een opleiding op HBO niveau, bij voorkeur in de richting Telecommunicatie, Elektronica of ICT.
 • Uit je werkervaring blijkt een goede kennis van radiocommunicatie, navigatie- en ICT systemen.
 • Je hebt de kennis en/of ervaring om onze frequentieplanningtools door te kunnen ontwikkelen.
 • Je hebt ervaring met projecten en het samenwerken in multidisciplinaire teams.
 • Je bent in staat om je communicatie af te stemmen op de doelgroep en in je optreden naar relaties en klanten laat je zien omgevingsbewust en klantgericht te zijn.
 • Je neemt initiatieven, ook buiten het directe eigen werkterrein, en bent resultaatgericht.
 • Je signaleert ontwikkelingen en risico's, analyseert deze, legt verbanden en reikt oplossingen aan. Hierbij ben je gericht op het bereiken van resultaat, waarbij je een goede balans weet te vinden tussen kwantiteit en kwaliteit.
 • De druk op tijdigheid, kwaliteit en klantgerichtheid is bij Agentschap Telecom groot. Je ziet dit als een uitdaging en kunt hier met zelfsturend vermogen goed mee omgaan.
 • Je werkt het liefst samen met anderen en bent er van overtuigd dat (multidisciplinaire) samenwerking ten goede komt aan de kwaliteit van het resultaat.
 • Je beheerst naast de Nederlandse de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties:

 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid
 • omgevingssensitiviteit
 • bestuurlijke sensitiviteit
 • samenwerken
 • zelfsturing
 • creativiteit
 • overtuigingskracht
 • analytisch vermogen

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

In verband met de vakantieperiode staat deze vacature open t/m 31 augustus 2022.

Herken jij jezelf in het functieprofiel, maar voldoe je (nog) niet aan alle eisen? Voel je vrij om alsnog te solliciteren. Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Frans Hofsommer, MT-lid bij Spectrummanagement. We gaan graag met je in gesprek!

Agentschap Telecom

Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart.

We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent.

Uitdagend, innovatief en maatschappelijk waardevol werk
Bij Agentschap Telecom werken mensen met passie voor hun vak. We hebben twee kantoren: in Groningen én het centraal gelegen Amersfoort. Maar wat ons betreft mag je ook regelmatig thuis aan de keukentafel werken, of in de trein of bibliotheek. We zijn namelijk gewend om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Agentschap Telecom (AT)

Nieuwe ontwikkelingen signaleren en ervoor zorgen dat het Agentschap Telecom hier tijdig op kan inspelen. Dat is waar de afdeling Spectrummanagement zich mee bezighoudt. De afdeling Spectrummanagement bestaat uit vijf subafdelingen, waarin totaal zo’n honderd medewerkers werkzaam zijn. De medewerkers van Spectrummanagement zorgen samen voor een efficiënte verdeling van het frequentiespectrum. Zij organiseren hiervoor veilingen en verlenen vergunningen, registraties en vrijstellingen. Internationaal stellen de collega’s van Spectrummanagement mede vast wat de normen zijn voor elektrische en elektronische apparatuur die op de Europese markt wordt gebracht, welke nieuwe bestemmingen frequentieruimte krijgen en hoe interventievraagstukken worden opgelost.


Reageer op deze vacature