Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Adviseur WBSO ICT
Functie omschrijving
Ondernemers vooruithelpen bij innovatieprojecten. Dat is het doel van de WBSO. Belangrijk is dat de juiste projecten goedgekeurd worden. Daarvoor is het nodig dat de beoordelaars de schriftelijke aanvragen kunnen doorgronden op technische vernieuwing. Up to date kennis van verschillende vakgebieden is daarvoor nodig. Denk daarbij aan internet of things, smart industry, artificial intelligence, blockchain en big data. Daarnaast is schriftelijke communicatie belangrijk, je moet jouw beslissing duidelijk kunnen verwoorden.
De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is de grootste innovatiestimuleringsmaatregel van Nederland. Hiermee ontvangen ondernemers financiering (een fiscaal voordeel) bij hun research- en development projecten. Vanuit team ICT adviseer en beslis je over de honorering van projectvoorstellen op het gebied van R&D. De essentie van de beoordeling is controleren of daadwerkelijk sprake is van technische vernieuwing en in hoeverre een bedrijf knelpunten probeert op te lossen binnen de context van programmatuurontwikkeling. Om een goede beoordeling te kunnen doen, heb je regelmatig contact met ondernemers, tussenpersonen en collega-adviseurs. Eventueel stel je aanvullende vragen, licht je je beslissingen telefonisch toe en verstrek je informatie over de WBSO en andere regelingen. De aanvragen zijn heel divers qua inhoud en omvang. Van relatief eenvoudig te doorgronden aanvragen waarbij door de aanvrager met een beperkt aantal uur aan het oplossen van één knelpunt wordt gewerkt, tot aanvragen bij de echt grote bedrijven in Nederland waar het over tientallen knelpunten en duizenden uren gaat.
Aan jou als adviseur WBSO de uitdaging om hier je weg in te vinden en een goed onderbouwd schriftelijk advies te geven. Als je meer ervaren bent, breidt je takenpakket zich uit met onder andere behandelen van bezwaren, mede beoordelen van aanvragen over andere vakgebieden en het beoordelen van de besluiten van collega’s.
En weet je wat jouw rol nóg interessanter maakt? Je controleert projecten op rechtmatigheid en bezoekt bedrijven op locatie waarbij je ter plekke inzicht krijgt in de realisatie van die projecten op basis van de bijgehouden administratie. Als de verantwoording onvoldoende is, ga je een moeilijk gesprek met een aanvrager en een eventuele negatieve beslissing niet uit de weg.
Functie-eisen
- Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau in Technische Informatica of vergelijkbaar.
- Je hebt affiniteit en/of ervaring met projecten op het gebied van research en development en je hebt affiniteit met technologische ontwikkelingen bij ondernemingen.
- Je hebt vakkennis van de huidige stand van softwareontwikkeling en ICT. Denk aan moderne programmeertalen (C# .NET, Java, Python), webservices, apps, (mobiele) besturingssystemen (Android en iOS) en databases (NoSQL, MongoDB, MySQL).
- Je hebt ervaring op het gebied van software ontwikkeling.
- Je kunt goed knopen doorhakken, waarbij je oog houdt voor onze dienstverlening en resultaten.
- Je kunt een relevant netwerk onderhouden.
- Je spreekt de taal van ondernemers en kunt je ideeën helder aan hen overbrengen. Je bent in staat om je adviezen mondeling en schriftelijk, kort en bondig te formuleren.
Competenties:
- Oordeelsvorming en besluitvaardigheid
- Integriteit
- Klantgericht en resultaatgericht
- Samenwerken
- Plannen en organiseren van het eigen werk
Arbeidsvoorwaarden
Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden
RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Zwolle zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn.
Het betreft een: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met proeftijd).
Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.
Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!
Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.
En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.
Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.
KPNL en JZ / GIDS 2 / WBSO ICT
De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) is de grootste innovatiestimuleringsmaatregel van Nederland. Hier is veel aandacht voor vanuit de politiek en het Nederlandse bedrijfsleven. Naast de fiscale regeling voor R&D-projecten biedt de WSBO ook toegang tot andere fiscale faciliteiten. De belangrijkste is de Innovatiebox.
Voor de WBSO en de Innovatiebox is de S&O-verklaring het toegangsticket. Beide regelingen zijn bepalende factoren voor het Nederlandse vestigingsklimaat. De WBSO is ook belangrijk voor internationale bedrijven die zich in Nederland willen vestigen. Daarnaast is de WBSO als stimuleringsmaatregel een internationale ‘best practice’ en heeft deze ook vanuit de politiek van andere landen aandacht.
Binnen het team ICT werken we op een agile/scrum wijze. Jij werkt primair in een klein team met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor planning, productie en kwaliteit. Daarnaast is er binnen het grotere ICT-team (ca 25 collega’s) ruimte voor kennisuitwisseling, talentontwikkeling en sociale verbanden.
Je bent intern en extern een visitekaartje van ons team, de afdeling GIDS2 (Grootschalige Innovatie en Duurzaamheid Subsidiestimulering), RVO en de WBSO-regeling.
Plaatsonafhankelijk werken is een van onze uitgangspunten. Je kunt je werk vanaf iedere locatie uitvoeren: vanuit huis, op een andere locatie of op kantoor. Voor de samenwerking in en uitvoering van je werk is het belangrijk om ook regelmatig (1 à 2 keer per week) naar kantoor in Zwolle te komen.