Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Enthousiaste afgestudeerde ICT-ers (of bijna afgestudeerd)

Functie omschrijving

Ben jij op zoek naar een interessante en leerzame ICT-ervaringsplaats in een nationale en internationale omgeving? RVO zoekt aanstormend talent dat ondernemend Nederland vooruit wil helpen.

Nederlanders zijn ondernemers in hart en ziel en staan internationaal bekend als mensen die zaken voor elkaar krijgen door hun open houding en de wil om vooruit te komen. Bij RVO begrijpen we dat en daarom helpen we ze graag hun dromen en visies waar te maken. Daar komen aardig wat regels en regelingen bij kijken. Om ondernemers te informeren en adviseren, ontwikkelen en onderhouden wij op onze afdeling Informatiemanagement en Procesontwerp (IMP) tientallen applicaties, variërend van digitale portalen voor het aanvragen van een Europese subsidie tot inkoopsystemen.

Ook onze interne klant rekent op optimale ondersteuning op het gebied van informatiemanagement, procesinrichting en informatiesystemen.

In deze dynamische omgeving bieden wij jou een expeditie aan om ervaring op te doen binnen de disciplines van onze afdeling. Functioneel beheer, Informatieanalyse, Projectmanagement, Informatie architectuur of Strategisch informatiebeleid: je kunt met alle onderwerpen aan de slag. Ben je nog niet afgestudeerd? Dan beginnen we met een afstudeerplaats of opdracht die past bij jouw kennis en voorkeur (en de mogelijkheden binnen de teams). Zodra je je diploma hebt, staat de expeditie ook voor jou open.

Een bijzondere kans in het hart van ondernemend Nederland voor een nieuwsgierige ICT-starter!

Functie-eisen

Wat heb je nodig?
Een leergierige instelling, het vermogen om overzicht te houden, snel te schakelen en prioriteiten te stellen. Tijd investeren in opleidingen en trainingen vind je geen enkel probleem, integendeel.

En wat je ook meeneemt:

  • Een hbo-diploma of je bent 4e-jaars in informatica of informatiemanagement.
  • Kennis van XML, SQL, Oracle, Oracle APEX en Microsoft Excel.
  • Affiniteit met informatiebeveiliging.

Competenties:

  • Omgevings- en organisatiesensitief
  • Klantgericht
  • Communicatief en sociaal vaardig
  • Initiatief, coördineren, plannen en organiseren
  • Samenwerken
  • Schakelvermogen/flexibiliteit

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Momenteel worden vanwege de corona maatregelen alle werkzaamheden vanuit huis uitgevoerd, op termijn zal er een mix zijn van werken bij RVO op locatie en thuis. Voor deze functie moet je ook bereid zijn om naar andere RVO vestigingen te reizen.

Behalve aan een economisch sterke en een duurzame samenleving werken we aan professionele en inzetbare medewerkers. Je krijgt een laptop en telefoon, zodat je flexibel kunt werken, zowel thuis als op onze vestigingen. Onze arbeidsvoorwaarden maken het combineren van werk en privé goed mogelijk en onze opleidingsprogramma’s staan garant voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuk.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en   optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

FiFz/Informatiemanagement en Procesontwerp/Kennisteam Beheer

IMP staat voor Informatie Management en Procesontwerp. De afdeling vormt de schakel tussen de business, bedrijfsvoering en leverancier DICTU als het gaat om de geautomatiseerde informatievoorziening en ICT.

De kennisteams beheer zijn verantwoordelijk voor het optimaal ondersteunen van de bedrijfsprocessen van RVO door zorg te dragen voor een optimale opzet, inrichting en het beheer van de informatiesystemen. Deze verantwoordelijkheid richt zich zowel op de ondersteuning bij het realiseren van nieuwe informatiesystemen (innovatie), als op de continuïteit van bestaande informatiesystemen.


Reageer op deze vacature