Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Teammanager Basisregistratie Geo 3

Functie omschrijving

Wil jij leidinggeven in een organisatie waar overheid en bedrijfsleven elkaar tegenkomen en aan de slag voor ondernemend Nederland? Dan zoekt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jou voor de positie van Teammanager Basisregistratie GEO 3.

Allereerst
Je solliciteert nu nog op een tijdelijke vacature, maar de verwachting is dat we deze functie in december 2022 al kunnen omzetten naar een functie voor onbepaalde tijd. Informeer naar de laatste stand van zaken.

Naar wie zijn wij op zoek?
De afdeling Informatie is voor het team Basisregistratie GEO 3 op zoek naar een enthousiaste ervaren teammanager met een goed strategisch denkvermogen, stevige netwerkvaardigheid en zichtbare doe-mentaliteit. Een manager die ruimte geeft aan professionals, eigenaarschap stimuleert, stuurt op resultaat en een belangrijke bijdrage wil leveren aan de doorontwikkeling van zowel het team, als de afdeling en RVO.

Je gaat leidinggeven aan een leuk team met professionals, die je de komende jaren mag helpen om in een veranderend RVO verder te groeien. In de praktijk stuur je samen met je twee collega teammanagers Basisregistratie Geo op de resultaten van de drie Geo-registratieteams gezamenlijk. Aanvullend ben jij de strategische bruggenbouwer die de verschillende visies vanuit in- en externe Geo-samenwerkingsverbanden vertaalt naar ontwikkelacties en resultaten in het hier en nu. Je zorgt ervoor dat jouw strategische denkbeelden binnen die samenwerkingsverbanden op de agenda komen en vervangt zo nodig de afdelingsmanager tijdens strategische Geo-overleggen.

Naast je reguliere werk, kunnen we periodiek een beroep op je doen als resultaatverantwoordelijke voor Geo-werkzaamheden met een tijdelijk karakter. Denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren van verbeteringen in proces, applicatie en techniek om de kwantiteit en kwaliteit van het werk van de teams te verbeteren. Maar bijvoorbeeld ook het laten onderzoeken in welke mate kunstmatige intelligentie verder ingezet kan worden om een deel van de nu nog handmatige werkzaamheden te automatiseren.

De Basisregistratie Geo-teams zetten zich voornamelijk in voor de landbouw- en voedselkwaliteit transitie. Ken je het werkveld van Geo-registraties en BGT-ontwikkelingen in relatie tot het Agrarisch domein, dan is dat een pré.

Als teammanager heten we je natuurlijk ook welkom als lid van het managementteam van de afdeling Informatie. Hierbinnen werk je nauw samen met de zes andere teammanagers en afdelingsmanager. Ons MT kenmerkt zich door het benutten van elkaars talenten binnen inhoudelijk zeer diverse teamverantwoordelijkheden en ontwikkelopgaven. Ook in deze omgeving voel jij je thuis en verantwoordelijk voor het collectief resultaat.

Heb je verstand van en ervaring met organisatieverandering, dan is dat eveneens een pré. RVO is namelijk in transitie om een excellente publieke dienstverlener met zichtbare maatschappelijke impact te worden. Dit betekent dat onze organisatie de komende jaren in beweging is. We zoeken in jou daarom ook een manager die verandering omarmt, draagvlak voor verandering bij medewerkers weet te creëren en hen begeleid om onze ambities ook echt waar te maken. Je draagt er in belangrijke mate aan bij om van RVO een geweldige plek om te werken te maken, waarbij het samenwerken aan maatschappelijke transities centraal staat.

Kortom, ben jij de teammanager die graag een significante impuls geeft aan de toekomst van RVO, heb je ervaring met veranderprocessen, schrik je niet terug voor soms complexe Geo-samenwerkingsverbanden en weet je inspirerend leiding te geven aan professionals? Solliciteer dan op deze baan met impact!

Aan wie ga je leidinggeven?
Het team Basisregistratie Geo 3 heeft zich afgelopen jaren beziggehouden als projectteam implementatie BGT. Samen met de andere twee basisregistratieteams Geo zorgen ze er nu voor dat de Geo-kaartlagen binnen RVO en de BGT voor het deel waarvan LNV de bronhouder is actueel gehouden worden. Daarmee vormen ze een belangrijke schakel in de grondgebonden keten welke onder andere verantwoordelijk is voor de controle en uitbetaling van de landbouwsubsidies. Op dit resultaat stuur je samen met je collega teammanagers basisregistratie Geo. Het team Basisregistratie Geo 3 bestaat uit maximaal 25 professionals.

Wat hebben wij te bieden?
Een bijzonder leuke organisatie, die de ambitie heeft om één van de beste publieke dienstverleners te worden. Een prettige dagelijkse werkomgeving waar je je met anderen inzet voor verbetering. Dat doen we op een collegiale, onderling stimulerende en ondersteunende wijze. RVO teams onderscheiden zich door vakkennis, goede onderlinge samenwerking, betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en een prima werksfeer.

Functie-eisen

 • Wij vragen coachend leidinggeverschap met een manager die meedenkt in plaats van ‘denkt voor’. Je geeft vertrouwen, maar grijpt in waar nodig en stuurt op resultaat.
 • Je bent sociaal vaardig en sensitief c.q. omgevingsbewust. Je kijkt breder dan alleen jouw domein, hebt oog voor het RVO belang en volgt relevante (politieke) ontwikkelingen.
 • Je brengt niet alleen kennis en ervaring uit het verleden mee, maar beschikt ook over leer- en aanpassingsvermogen zodat je niet alleen nu maar ook in de toekomst samen met jouw team een verschil kan maken.
 • HBO+/WO werk- en denkniveau. Het afleggen van een assessment behoort tot de mogelijkheden van de selectieprocedure.
 • Je hebt ervaring met het (formeel) leidinggeven aan specialisten.
 • Je hebt affiniteit met het managen van opdrachten en daaraan verbonden financiële processen.
 • Ervaring als MT-lid is vereist.
 • Je bent een initiator die zorgt dat nieuwe ideeën van buiten naar binnen gehaald worden. Daarbij heb je ook ervaring in het met draagvalk geïmplementeerd krijgen van deze nieuwe impulsen. Je bent hierin doortastend en weet anderen met enthousiasme en realiteit mee te nemen.
 • Je hebt ervaring met het managen van veranderprocessen, waarbij je creatief denkvermogen koppelt aan het vermogen om verandering daadwerkelijk vorm te geven.
 • Je hebt een gedreven, resultaatgerichte en pragmatische instelling. Je beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit, begrijpt de impact van media gevoelige zaken en handelt integer.
 • Klantgericht handelen is voor jou vanzelfsprekend. Je bent iemand die proactief met verbetervoorstellen komt.

Competenties:

 • Coacht: Motiveert, inspireert en geeft complimenten, werkt talentgericht met medewerkers en omgeving, gaat de dialoog aan en handelt vanuit vertrouwen
 • Resultaatgericht: Grijpt in waar nodig, pakt door en escaleert tijdig. Stuurt op afspraak is afspraak en spreekt aan.
 • Overzicht: Vertaalt RVO ontwikkeling naar het eigen team, signaleert, analyseert en handelt, combineert proces en inhoud om leiding te geven, betrokken zakelijk en bewust bezig.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4551,- tot €6786,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Assen zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie zal dat naar verwachting gemiddeld 2 à 3 dagen per week zijn.

Het betreft een:

 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

KAI/Afdeling Informatie/Team Basisregistratie Geo 3

De directie Klant, Advies en Informatie werkt samen met de inhoudelijke directies van RVO en met de beleidsdirecties op de ministeries aan een goede relatie met ondernemend Nederland om zich zo te blijven ontwikkelen tot een krachtige publieke dienstverlener. Van de directie vraagt dat innovatief en strategisch vermogen. De directie Klant, Advies en Informatie is in deze driehoek dé expert op het gebied van klantcommunicatie, digitale dienstverlening en datamanagement. Met actuele gegevens over de klanten ondersteunt de directie de gehele organisatie om de dienstverlening voortdurend te vernieuwen.
De vacature bevindt zich in afdeling Informatie van de directie, waar functies zijn gebundeld over het proces Informatie.


Reageer op deze vacature